De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android Market geblokkeerd in China

Redactie
10 oktober 2011, 14:34
1 min leestijd
Android Market geblokkeerd in China
Android Market geblokkeerd in China

De Android Market is momenteel niet te bereiken vanuit China. De toegang tot Google’s downloadwinkel zou tijdelijk zijn geblokkeerd door de Chinese overheid. Kennelijk is het de laatste 36 uur al niet mogelijk om de Android Market te benaderen in China. Ook de Gmail-app zou niet te benaderen zijn vanaf een telefoon, hoewel de maildienst wel via een computer te bereiken zou zijn.

De relatie tussen Google en China loopt al jaren niet bepaald lekker. Om de haverklap wordt er wel een of ander Google-dienst afgesloten en Google zou al meerder malen (digitaal) zijn aangevallen door hackers in opdracht van de Chinese overheid. Dat de toegang tot de Android Market wordt ontzegd kan ermee te maken hebben dat China wil dat haar ‘eigen’ Android appwinkels de overheid krijgen. In China zijn er ruim tien eigen alternatieve winkels zoals Tencent, PeaPod en AppChina die ook Android-apps aanbieden.

Lees verder na de advertentie.

China staat er om bekend om de toegang tot belangrijke websites te blokkeren. Zo wordt ook wel over de Great Firewall of China gesproken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de Android Market offline is vanwege een fout aan Google’s kant maar dat lijkt niet erg waarschijnlijk. Google heeft nog niet officieel op de blokkering gereageerd.

Bron: Android Community

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu