Android Market haalt mijlpaal van 20.000 applicaties

androlib grafiekWeer een mijlpaal gehaald voor Android: de Android Market heeft nu 20.000 gratis en betaalde applicaties in de catalogus staan. Vijf maanden geleden werd de vorige mijlpaal van 10.000 applicaties gehaald. Google levert geen gegevens over hoeveel applicaties er precies in de Android Market staan maar de website AndroLib houdt precies bij hoeveel en welke applicaties er zijn in de Android Market te vinden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Zoals in de statistieken van AndroLib te zien is, is bijna 64% van de applicaties gratis en de rest betaald. Ook zien we dat er gemiddeld elke maand steeds meer nieuwe applicaties komen:

androlib android groei

De verwachtingen zijn dat er nog veel meer applicaties voor de Android zullen komen, doordat er volgend jaar een hele lading nieuwe Android-toestellen wordt gelanceerd. De voorspelling is dat halverwege volgend jaar de mijlpaal van 50.000 applicaties gehaald gaat worden.

Op welke applicaties zitten jullie nog te wachten en wat is van de 20.000 de beste applicatie?

Via: MobileCrunch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.