Android Market heeft meer dan 10000 apps te bieden
Wouter Nijsen

android_marketVolgens de de statistieken van AndroidLib.com heeft de Android Market ondertussen meer dan 10.000 programma’s in de aanbieding. In mei van dit jaar gaf Google nog aan dat er 5.000 applicaties te downloaden waren in de Market. Als de cijfers van AndroLib kloppen heeft de Market de afgelopen 4 maanden een groei doorgemaakt van 100% en dat zijn bemoedigende cijfers voor de nog jonge Android-softwarewinkel. Doordat er steeds meer Android-telefoons op de markt komen zal het aantal potentiële klanten voor applicaties automatisch meegroeien, waardoor er een grotere afzetmarkt voor ontwikkelaars ontstaat. Al deze groei doorzet heeft het aantal aangeboden applicaties tegen het einde van het jaar de 20.000 bereikt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Een aantal cijfers: ongeveer 64% van de aangeboden applicaties is gratis, minder dan 1% van de aangeboden apps is 250.000 keer gedownload en 24% heeft 5.000 downloads.

chart1

Via: AndroidLib.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.