Android Market in augustus 2011 groter dan de App Store

android-growthDe Android Market zal in augustus 2011 meer apps bevatten dan de App Store. Dat blijkt uit onderzoek van research2guidance. Ze hebben een grafiek gemaakt, waaruit blijkt dat de Android Market in augustus 425.000 apps bevat. De groei verloopt bij Android veel sneller dan bij Apple, blijkt uit de cijfers. Terwijl Android er in april 28.000 nieuwe applicaties bijkreeg, was dat bij iOS maar 11.000. Dat heeft wellicht te maken met de strengere controle die Apple uitvoert, waardoor allerlei test- en kopieerapps die je in de Android Market ziet minder kans maken om te worden toegelaten. Overigens betekent de groei van de Android Market niet dat ontwikkelaars meer geld ermee verdienen. Het tegendeel is eerder waar: de lijst van onbekende en onbeminde apps wordt steeds langer terwijl de top 5% alleen maar rijker en rijker wordt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Uit een analyse bleek dat de gemiddelde downloadcijfers dramatisch inzakken, enkele weken na de lancering van de app. Daardoor raken steeds meer apps in de vergetelheid, waarbij de ontwikkelaars moeite hebben om nog aandacht te krijgen tussen het gigantische aanbod.

andriod-market-insights

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.