Android Market krijgt een metamorfose

Redactie
11 december 2010, 13:10
1 min leestijd
Android Market krijgt een metamorfose
market1
market2

De komende twee weken krijgen alle Android-gebruikers toegang tot de vernieuwde Android Market. Dit laat Google weten via haar eigen weblog weten. “Alle toestellen met Android 1.6 of hoger ontvangen een automatische update”, laat Eric Chu van Google Android weten. Volgens het Android-team maakt de nieuwste versie van de Android Market het kopen van een applicatie nog makkelijker. Daarnaast wordt het voor ontwikkelaars makkelijker om hun apps te distribueren.

Er is nog niet veel bekend over de nieuwe Android Market, maar er komen in ieder geval aparte secties voor ‘Widgets’ en ‘Live Wallpapers’. Ook de optie ‘Gerelateerd’ is natuurlijk aanwezig, zodat gebruikers gelijksoortige applicaties kunnen bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Tot nu toe was het mogelijk om binnen 24 uur je geld terug te vragen als een applicatie niet bevalt. Google heeft besloten om deze tijd in te korten naar 15 minuten. Zo hoopt Google dat minder mensen teruggave aanvragen en meer ontwikkelaars gemotiveerd zijn om applicaties uit te brengen.

Daarnaast ondersteunt de nieuwste Android Market applicaties met een grotere bestandsgrootte, zodat ontwikkelaars betere games kunnen maken met mooie graphics.

“We zijn echter nog niet klaar”, laat Chu weten. “We blijven de Android Market verbeteren voor gebruikers en ontwikkelaars.”

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's