Android Market krijgt een metamorfose

market1De komende twee weken krijgen alle Android-gebruikers toegang tot de vernieuwde Android Market. Dit laat Google weten via haar eigen weblog weten. “Alle toestellen met Android 1.6 of hoger ontvangen een automatische update”, laat Eric Chu van Google Android weten. Volgens het Android-team maakt de nieuwste versie van de Android Market het kopen van een applicatie nog makkelijker. Daarnaast wordt het voor ontwikkelaars makkelijker om hun apps te distribueren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


market2Er is nog niet veel bekend over de nieuwe Android Market, maar er komen in ieder geval aparte secties voor ‘Widgets’ en ‘Live Wallpapers’. Ook de optie ‘Gerelateerd’ is natuurlijk aanwezig, zodat gebruikers gelijksoortige applicaties kunnen bekijken.

Tot nu toe was het mogelijk om binnen 24 uur je geld terug te vragen als een applicatie niet bevalt. Google heeft besloten om deze tijd in te korten naar 15 minuten. Zo hoopt Google dat minder mensen teruggave aanvragen en meer ontwikkelaars gemotiveerd zijn om applicaties uit te brengen.

Daarnaast ondersteunt de nieuwste Android Market applicaties met een grotere bestandsgrootte, zodat ontwikkelaars betere games kunnen maken met mooie graphics.

“We zijn echter nog niet klaar”, laat Chu weten. “We blijven de Android Market verbeteren voor gebruikers en ontwikkelaars.”

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.