De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Android Market krijgt vermoedelijk PayPal-ondersteuning (update)

Redactie
3 november 2011, 11:11
2 min leestijd
Android Market krijgt vermoedelijk PayPal-ondersteuning (update)
Android Market krijgt vermoedelijk PayPal-ondersteuning

Een van de grootste nadelen van de Android Market is dat je nu alleen maar apps kunt kopen als je een creditcard hebt. Er is geen ondersteuning voor iDeal en er zijn ook geen losse giftcards met Android Market-tegoed die je kunt aanschaffen. Nu zijn er in de nieuwe Android Market APK aanwijzigingen gevonden voor de ondersteuning van PayPal. Al geruime tijd gaan geruchten dat PayPal bezig is met ondersteuning voor de Android Market, nu blijkt dat betalen met PayPal in de Android Market dichterbij is dan voorheen werd aangenomen.

Een lezer van Android Guys besloot de APK van de Android Market 3.3.11 die is gelekt nader te onderzoeken. In de code vond hij meerdere verwijzigen naar PayPal. Als PayPal zal worden ondersteund is dit goed nieuws voor iedereen die geen creditcard heeft en toch op officiële wijze apps wil kopen. Met PayPal is het mogelijk je normale bankrekening aan de dienst te koppelen zodat je hiermee kunt betalen. Voor jonge Android-gebruikers is dit ook goed nieuws. Je kunt (in Nederland) pas vanaf je achttiende officieel een creditcard aanvragen en zo hoef je niet te wachten tot je volwassen bent om betaalde apps te kunnen aanschaffen.

Lees verder na de advertentie.

Een jaar geleden plaatste PayPal nog de aankondiging op haar blog met het feit dat nu ook met de dienst betaald kon worden in de Android Market, maar dit nieuws werd al vlug weer verwijderd. Al enige tijd geeft PayPal bezig te zijn met betalingen in de Android Market maar vooralsnog leverde dit niet veel op. Wel is het mogelijk om in apps te betalen met PayPal, mits de ontwikkelaar ervoor heeft gekozen de betaaldienst te integreren.

Update: Kennelijk zijn sinds juli al aanwijzingen voor PayPal-ondersteuning gevonden in de APK van de Android Market. Dit nieuws bevestigt dat PayPal en Google al langere tijd bezig zijn om de betaaldienst in de appwinkel te integreren, maar dat dit om de een of andere reden dit nog steeds niet is gebeurd. Wellicht heeft te maken met de rechtszaak die PayPal tegen Google Wallet heeft aangespannen.

PayPal Android Market

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's