De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Market maakt app-downloads tot 4GB mogelijk

Redactie
6 maart 2012, 7:51
1 min leestijd
Android Market maakt app-downloads tot 4GB mogelijk
android apps

Bij het downloaden van apps uit de Android Market was je tot nu toe geboden aan een maximum bestandsformaat van 50MB per apk-bestand. Vanaf nu staat Google meer toe: je kunt tot 4GB downloaden, verdeeld over 2 bestanden van elk maximaal 2GB per stuk. De mogelijkheid werd vorig jaar al aangekondigd op Google I/O. Het is daardoor niet meer nodig om eerst de applicatie te downloaden en daarna nog een groot databestand te downloaden wanneer je de app voor het eerst opent. Vooral bij games, navigatiesoftware en andere apps die grotere datahoeveelheden vergen, kan het handig zijn.

Bij deze apps moet je altijd wat langer wachten bij de eerste keer opstarten, vooral als er zware 3D-graphics in voorkomen. Ook weet je vooraf waar je aan toe bent, omdat je de complete omvang van de app ziet en niet alleen de omvang van het apk-bestand. De nieuwe functie geldt overigens niet voor alle gebruikers. Bepaalde nieuwere toestellen zijn ervoor geschikt, terwijl oudere toestellen omgaan met de apps zoals we gewend waren: eerst een apk-bestand downloaden en daarna eventuele extra data.

Lees verder na de advertentie.

De maatregel heeft nog een ander effect: de periode van 15 minuten waarin je een app kunt downloaden en uitproberen, gaat pas in op het moment dat de volledige is gedownload. Vroeger was dat een probleem: terwijl je nog bezig was om de extra’s van een game te downloaden was de refund-termijn alweer verstreken.

Meer info: Google Developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu