De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android Market nu open voor betaalde applicaties

Redactie
14 februari 2009, 7:51
1 min leestijd

Gisteren maakte Eric Chu op de Android Developers Blog bekend dat de Android Market applicaties waar gebruikers voor moeten betalen accepteert. Voorlopig geldt dit alleen voor Amerika en het Verenigd Koninkrijk maar andere landen zitten in de pijplijn.

Lees verder na de advertentie.

Midden volgende week zullen de eerste betaalde applicaties beschikbaar zijn op de Android Market. Andere landen zoals Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje moeten wachten tot het einde van het eerste kwartaal (maart) van 2009. Het betalen gebeurt via Google Checkout, het eigen betalingssysteem van Google.

Tot nu toe waren alle applicaties op de Android Market gratis en was het voor ontwikkelaars niet mogelijk om betaald te worden voor de applicaties. In dit geval was het dus gunstiger om applicaties te ontwikkelen voor de iPhone waar het al wel mogelijk was om betaald te krijgen voor de applicatie. Nu dit ook mogelijk is voor de Android Market is het voor ontwikkelaars veel gunstiger om een Android Applicatie te gaan maken. Het grote voordeel ten opzichte van het ontwikkelen voor de iPhone is dat de ontwikkelde applicatie voor een mobiele telefoon met Android niet geweigerd kan worden. Het is dus minder risicovol om te ontwikkelen voor Android dan voor de iPhone.

Hopelijk zorgt deze verandering voor nog meer innovatieve applicaties op de Android Market.

Bron

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu