Android Market start met betaalde applicaties

Google MarketEric Chu van de Android Developers Blog heeft aangekondigd dat de Android Market nu open staat voor betaalde applicaties. Maar het geld voorlopig alleen voor de VS en het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat Google Checkout de enige afreken- en betaalmethode is. Ontwikkelaars zullen via Google Checkout hun percentage van de verkopen krijgen overgemaakt en mensen die applicaties willen kopen zullen via Google Checkout moeten betalen. Later dit kwartaal komen er ook betaalde applicaties voor Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


In Australië gaan de gratis applicaties vanaf zondag 15 februari van start, een aantal weken later gevolgd door Singapore. In beide landen wordt de G1 deze maand als HTC Dream gelanceerd.

Ontwikkelaars kunnen naar de publisher website van Google Android gaan om hun applciaties te uploaden en te voorzien van een prijskaartje. Vanaf midden volgende week komen de betaalde apps op de Android Market. Aan het eind van het eerste kwartaal zal Google nog meer landen aankondigen, waar de betaalde applicaties te koop zullen zijn.

Via: Android Developers Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.