Record: Android afgelopen kwartaal goed voor 85 procent van smartphonemarkt

Redactie
31 juli 2014, 10:55
1 min leestijd
Record: Android afgelopen kwartaal goed voor 85 procent van smartphonemarkt
android marktaandeel

Het Android marktaandeel heeft een recordhoogte van 85 procent bereikt. Dat blijkt uit cijfers van Strategy Analytics, die de verkopen over het tweede kwartaal van 2014 hebben bijgehouden. Die cijfers melden dat er het afgelopen kwartaal 295,2 miljoen smartphones zijn verscheept, waarvan 84,6 procent een Android-toestel was.

Eén van de grootste stijgers was Xiaomi, het Chinese bedrijf dat in China enorm populair is. Xiaomi neemt met 15,1 miljoen verscheepte smartphones de vijfde plek in, achter Samsung (1), Apple (2), Huawei (3) en Lenovo (4).

Lees verder na de advertentie.

Android marktaandeel

Strategy Analyrics meldt dat het interessant wordt als Xiaomi de Europese en Amerikaanse markt betreedt. Huawei, ook een Chinese fabrikant, begint nu ook steeds succesvoller te raken in onder andere Europa en de Verenigde Staten. Samsung staat nog steeds op de eerste plek met 76 miljoen verscheepte smartphones, waarna Apple op afstand volgt met 31,2 miljoen iPhones.

LG staat nog op de zesde plek, Sony en HTC worden niet apart genoemd. Hun aandeel is, samen met vele andere fabrikanten, te klein om apart te noemen.

Het marktaandeel van Apple viel in het tweede kwartaal van 2014 van 13,4 naar 11,9 procent, terwijl Microsoft eveneens zakte: 3,8 naar 2,7 procent. Van Blackberry is nog maar weinig over: het marktaandeel van de noodlijdende smartphonefabrikant zakte van 2,4 naar 0,6 procent.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu