Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android marktaandeel blijft stabiel met kleine 80 procent

Redactie
31 januari 2014, 14:58
1 min leestijd
Android marktaandeel blijft stabiel met kleine 80 procent
Android marktaandeel

Het Android marktaandeel blijft opnieuw stabiel binnen de smartphonemarkt: Googles mobiele besturingssysteem is goed voor zo’n 78,9 procent van de smartponemarkt, op basis van verscheepte toestellen. Dit zijn toestellen die worden verkocht aan bijvoorbeeld winkels en retailers, wat an sich een juiste indicatie geeft van de verkoop aan consumenten.

In totaal betreft het aantal Android-smartphones in 2013 781,2 miljoen stuks. In 2012 was dit aantal nog maar 481,5 miljoen. Het marktaandeel is van Android op de smartphonemarkt is de afgelopen kwartalen redelijk stabiel gebleven. Ook is het opvallend dat het laatste kwartaal van 2013 Android toch nog goed was voor zo’n 78,4 procent van de verscheepte toestellen. In dit kwartaal werd de iPhone 5S gelanceerd, wat normaliter een ietwat grotere klap voor Android betekent. Daar lijkt Android dit jaar geen problemen van te hebben gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Android marktaandeel gegroeid

Het marktaandeel van Android in het laatste kwartaal van 2012 was beduidend lager, mede door de introductie van de iPhone 5 – de eerste iPhone met een groter scherm. Toen was Android goed voor 70,3 procent van de verscheepte smartphones. Zo zie je maar: 2013 was een uitstekend jaar voor Android, met fijne cijfers en een stabiele doch langzaam groeiende lijn.

De uiteindelijke cijfers van 2013 zijn 78,9 procent voor Android, 15,5 procent voor iOS en 3,6 procent voor Windows Phone. Andere mobiele besturingssystemen, waaronder FirefoxOS en BlackBerry, namen gezamenlijk 2 procent in.

De informatie is afkomstig van onderzoeksbureau Canalys, een gerespecteerd onderzoeksbureau dat vaker cijfers over de smartphonemarkt publiceert.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu