De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Marshmallow blijft groeien: nu op 13,3 procent van alle Androids

Erwin Vogelaar
13 juli 2016, 13:15
2 min leestijd
Marshmallow blijft groeien: nu op 13,3 procent van alle Androids

De Android-distributiecijfers voor juli zijn binnen en het aantal toestellen met Android 6.0 (Marshmallow) is weer verder gestegen naar 13,3 procent. Langzaam maar zeker wint het besturingssysteem aan terrein.

Lees verder na de advertentie.

Distributiecijfers juli

Hoewel Android 7.0 (Nougat)  voor de deur staat, laten de nieuwste Android-distributiecijfers weer een stijging zien van het aantal toestellen dat Marshmallow draait. Vorige maand draaide nog 10,1 procent van de toestellen op Android 6.0, terwijl dat deze maand alweer 13,3 procent is. Het grootst aantal Android-toestellen draait Android 5.0 (Lollipop). Van een flinke stijging is er echter niet sprake. Vorige maand draaide nog 35 procent van de toestellen op Lollipop, terwijl dat deze maand 35,1 procent is.

distributiecijfers juli

De winst voor Lollipop en Marshmallow gaan uiteraard ten koste van de oudere versies van Android, die nu op steeds minder toestellen te vinden zijn. Android 4.4 (KitKat) is verder gedaald van 31,6 procent naar 30,1 procent. Ook Jelly Bean (van 18,9 procent naar 17,8 procent), Ice Cream Sandwich (van 1,9 procent naar 1,7 procent) en Gingerbread (van 2 procent naar 1,9 procent) dalen allemaal licht.

Froyo blijft nog een beetje koppig aan de bodem hangen met 0,1 procent. Al met al gebeurt er dus weinig opvallends deze maand. Het is goed nieuws voor Marshmallow dat steeds meer toestellen deze versie van het besturingssysteem geïnstalleerd hebben staan, maar het is alsnog vrij weinig.

Later dit jaar komt er  een nieuwe Android-versie  bij om de strijd aan te gaan met de oude versies. Android 7.0 Nougat biedt een hoop nieuwe functies voor je smartphone of  tablet. Zo is er onder andere een splitscreenmodus aanwezig om twee apps tegelijk op het scherm te draaien. De notificaties worden vernieuwd en het is met Nougat nog makkelijker om te reageren op  een notificatie. Er is een vernieuwd instellingenmenu, er zijn betere emoji en updates worden automatisch op de achtergrond uitgevoerd. Meer over het besturingssysteem lees je in ons uitgebreide Android 7.0-dossier.

Lees het laatste nieuws over Android 6.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu