De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Releasedatum Android Marshmallow eindelijk bekendgemaakt

Wouter Nijsen
29 september 2015, 18:15
2 min leestijd
Releasedatum Android Marshmallow eindelijk bekendgemaakt

De Android Marshmallow release vindt volgende week  plaats, zo heeft Google bekendgemaakt. De nieuwe Android-versie wordt als eerste uitgerold naar Nexus-toestellen, maar de komende weken ook voor toestellen van andere fabrikanten beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Android Marshmallow release

Medio augustus werd duidelijk dat Android 6.0 de naam Marshmallow zou krijgen en al eerder onthulde Google welke nieuwe features deze Android-versie met zich meebrengt. Een releasedatum was echter nog niet bekend, maar daar is vanavond verandering in gekomen. Marshmallow wordt volgende week uitgerold naar de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 en Nexus Player.

De Marshmallow-update wordt stapsgewijs ook voor toestellen van andere telefoonmakers  uitgerold, waarbij zowel de fabrikant als je provider invloed hebben op wanneer deze beschikbaar wordt. Voor de meest recente data kun je ons Android Marshmallow update-overzicht raadplegen.

Dit kun je verwachten van de nieuwe Android-versie

Android Marshmallow bevat een groot aantal verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om app-permissies te beheren (zie onderstaande afbeelding) en contextgevoelige informatie op te vragen met Google Now on Tap. Dat laatste houdt in dat je bij bijvoorbeeld een mail over een film direct relevante informatie van iMDB kunt bekijken. Bij het afspelen van muziek kun je met een druk op de knop meer te weten komen over de desbetreffende artiest.

android 6.0 marshmallow app permissies

Een andere interessante feature is Doze, waarbij slimme bewegingsdetectie wordt gebruikt om te kijken of je Android-toestel is verplaatst. Als dat niet het geval is, dan wordt de slaapstand ingeschakeld. Die verbruikt minder data en energie, wat er in theorie voor zorgt dat  Android-toestellen twee keer zo lang kunnen doen met één volle acculading.

De nieuwe Android-versie  introduceert  ook tal van  bugfixes en prestatieverbeteringen en kleine vernieuwingen die niet direct opvallen. Denk aan usb-c-ondersteuning (voor snellere doorvoer van stroom en data), native ondersteuning voor vingerafdrukscanners en een handig nieuw vliegend plakbord. Meer daarover lees je in onze Android Marshmallow preview.

Android Marshmallow videopreview

Het laatste nieuws over Android 6.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu