‘Google start uitrol Android Marshmallow op 5 oktober’

Gijs Ettes
25 september 2015, 8:48
2 min leestijd
‘Google start uitrol Android Marshmallow op 5 oktober’

Google start al op 5 oktober met de uitrol van Android 6.0 (Marshmallow). Dat verwacht althans de Canadese provider Telus, die verder aangeeft dat de Nexus 6 en Nexus 5 als eerste worden voorzien van de update.

Lees verder na de advertentie.

Android Marshmallow release

We wisten al dat Google volgende week dinsdag (29 september) een speciaal evenement organiseert waar hoogstwaarschijnlijk de Nexus 5X, Nexus 6P en de nieuwe Chromecast worden onthuld. Ook worden er tijdens de presentatie waarschijnlijk meer details gegeven over Android Marshmallow  en de verbeteringen die deze versie brengt.

De release van grote nieuwe Android-versies vindt doorgaans plaats in het najaar, dus 5 oktober als uitroldatum lijkt niet eens zo gek. Ter vergelijking: Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en Android 5.0 (Lollipop) werden respectievelijk in oktober en november uitgebracht.

Verbeteringen in de nieuwe Android-versie

Zoals je in ons Android 6.0 update-overzicht kunt zien, worden als eerste de Nexus-toestellen bijgewerkt. We verwachten echter dat high-end toestellen van andere fabrikanten nog voor het einde van het jaar op Marshmallow draaien. Deze versie brengt een groot aantal verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om app-permissies te beheren en contextgevoelige informatie op te vragen met Google Now on Tap. Een voorbeeld van dat laatste zie je in onderstaande afbeelding, waar bij een mail over een film direct relevante informatie van iMDB wordt getoond.

android marshmallow release

Een andere interessante feature van Android Marshmallow is Doze, waarbij slimme bewegingsdetectie wordt gebruikt om te kijken of je Android-toestel is verplaatst. Als dat niet het geval is, dan wordt de slaapstand ingeschakeld. Die verbruikt minder data en energie, wat er volgens Google voor zorgt dat Android-toestellen twee keer zo lang kunnen doen met één volle acculading.

De nieuwe Android-versie brengt ook veel bugfixes en prestatieverbeteringen mee en kleine vernieuwingen die niet direct opvallen. Denk aan usb-c-ondersteuning (voor snellere doorvoer van stroom en data), native ondersteuning voor vingerafdrukscanners en een handig nieuw vliegend plakbord.

→ Lees meer over de nieuwe Android-versie in onze Android Marshmallow preview.

Lees het laatste nieuws over Android 6.0

Bron: Mobilesyrup
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu