De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android L biedt meerdere gebruikersprofielen voor smartphones’

Gijs Ettes
7 augustus 2014, 12:36
1 min leestijd
‘Android L biedt meerdere gebruikersprofielen voor smartphones’
Android L meerdere gebruikersprofielen

Vanaf Android L zullen ook Android-smartphones voorzien zijn van de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen in te stellen, zo meldt een medewerker van Google op het  forum voor programmeurs. Momenteel is de functie alleen beschikbaar voor tablets die draaien op Android 4.2 of nieuwer. Meerdere gebruikersprofielen zijn handig voor ouders die hun kinderen graag willen laten spelen met hun smartphone, maar willen voorkomen dat deze aan de haal gaan met dure apps. Er is een speciaal gebruikersprofiel voor kinderen toegevoegd dat voorzien kan worden van een aantal beperkingen.

Zo kunnen ouders straks instellen of kinderen toegang hebben tot Google Play of niet. Daarnaast moet het mogelijk zijn om te bepalen of zij een Google-account mogen aanmaken. Het gebruikersprofiel voor kinderen kan tevens voorzien worden van een leeftijdsbeperking en restricties met betrekking tot het type apps dat gedownload mag worden.

Lees verder na de advertentie.

Tot slot is er een optionele beperking met betrekking tot het aanmaken van een Google+-profiel. Hiermee  moet het onmogelijk worden voor minderjarigen om een profiel aan te maken op het sociale netwerk van Google.

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android 5.0 Lollipop pagina!

Lees meer over Android L

Voor meer informatie over de aankomende Android-versie kun je te recht op de Android L overzichtspagina. Daarin beschrijven we uitgebreid welke onderdelen van Googles besturingssysteem allemaal op de schop gaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu