Screenshots: zo gaat Androids Multiwindow-functie eruitzien

Redactie
8 oktober 2014, 11:00
2 min leestijd
Screenshots: zo gaat Androids Multiwindow-functie eruitzien
multiview

Google werkt al een geruime tijd aan een zogeheten Multiwindow-feature, waarmee het mogelijk wordt om twee vensters naar elkaar te plaatsen. Deze functie kennen wel al van Samsung, maar deze zou nu ook in stock Android en vervolgens ook in vele andere Android-versies verschijnen. Het is vooralsnog onduidelijk of de Multiwindow-functie in Android L of überhaupt een Android-versie verschijnt, maar volgens AndroidPolice is de feature vanaf eind 2013 tot begin 2014 in ontwikkeling geweest bij Google.

Lees verder na de advertentie.

Android Multiwindow

Simpel gezegd kunnen Android-gebruikers twee apps naast elkaar draaien. Vanaf het multitaskmenu zou het mogelijk worden om apps naar één kant van het scherm kunnen slepen, waarna de andere kant door het multitaskmenu of homemenu wordt ingenomen.

multiwindow1

Via het multitaskmenu of homescreen kunnen gebruikers nog steeds ‘normaal’ apps openen die in het andere deel van het scherm verschijnen. Zo heb je met het homescreen toegang tot je notificaties en Google Now, maar is het ook mogelijk om een app uit de app-drawer te selecteren om deze naast de andere draaiende app te plaatsen.

multiwindow2

Ook biedt Androids Multiwindow een speciale focusmodus. Daarmee kun je alleen met het actieve venster werken. Wil je een geopende app afsluiten? Dan selecteer je eerst de app, waarna je op de terugknop drukt. Wil je van de app-drawer weer terug naar het homscreen? Dan selecteer je eerst weer dat scherm om vervolgens op de terugknop te drukken. Ook het spraakcommando ‘OK Google’ opent standaard een zoekvenster in het venster dat niet actief is.

multiwindow3

Als de gebruiker twee vensters actief heeft, wordt het ook mogelijk om stukjes content uit te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan een stuk tekst die de gebruiker van de browser naar een Google Drive-document sleept. Dit zou ook moeten werken bij afbeeldingen en zoektermen.

Hoewel het onduidelijk is wanneer en of de Multiwindow-functie voor Android wordt gelanceerd, is de Nexus 9 een interessante kandidaat om de functie te introduceren. De tablet krijgt naar alle waarschijnlijkheid een toetsenbordcase en zou erg op productiviteit zijn gefocust.

Laatste Android-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu