‘Android N krijgt 3D Touch, maar niet vanaf dag één’

Lars Paymans
13 mei 2016, 8:33
1 min leestijd
‘Android N krijgt 3D Touch, maar niet vanaf dag één’

Android N brengt de nodige vernieuwingen met zich mee, waaronder ondersteuning voor drukgevoelige schermen. Deze concurrent van Apples 3D Touch lijkt echter niet direct beschikbaar te worden.

Lees verder na de advertentie.

Google stelt Android N 3D Touch uit

Volgens bronnen van Recode heeft Google besloten om ondersteuning voor een 3D Touch-achtige functie uit te stellen. De eerste geruchten hierover verschenen al in oktober 2015.

“Hoewel de verwijzing naar 3D Touch in de tweede Android N preview verscheen, zal Google de functie pas met een latere update introduceren.“

Dat Android N 3D Touch smartphones met drukgevoelige schermen gaat ondersteunen is overigens niet verwonderlijk. De afgelopen maanden zijn er al verschillende toestellen verschenen die de hardware in huis hebben om dit mogelijk te maken, waaronder de Huawei P9 Plus.

3D Touch in Android N

Met 3D Touch in Android N worden tal van nieuwe acties mogelijk. Zo gebruikt Apple de techniek om extra acties aan app-iconen toe te voegen. Druk simpelweg een app-icoon stevig in om een submenu te laten verschijnen met snelle acties.

Lees ook: Zo werkt 3D Touch op Android toestellen

Hiermee spring je direct naar een specifiek onderdeel van de app, zonder dat je daar eerst handmatig naar op zoek moet. Maak bijvoorbeeld direct een nieuwe tweet aan, bel je favoriete contactpersoon of stel met een stevige druk op het display een nieuw mailtje op.

Door de ontdekking van 3D Touch in Android N samen de geruchten over de volgende Nexus een vlucht. Als Google er immers voor kiest om deze feature toe te voegen, zou het gek zijn als het volgende vlaggenschip het niet zou benutten.

Lees het laatste nieuws over Android N

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu