De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android N: achtergrond-updates niet mogelijk op huidige Nexus

Lars Paymans
20 mei 2016, 8:46
2 min leestijd
Android N: achtergrond-updates niet mogelijk op huidige Nexus

Een toffe nieuwe feature van de derde preview van Android N is om systeemupdates volledig op de achtergrond te installeren. Google bevestigt nu echter dat alle huidige Nexus-smartphones niet geschikt zijn voor deze functie.

Lees verder na de advertentie.

Android N achtergrond updates

Google I/O 2016 is in volle gang, wat het uitgelezen moment voor Google is om meer te vertellen over Android N. Tijdens de presentatie van woensdagavond kregen we meer te weten over deze grote update voor het Android besturingssysteem.

android n

Een van die features is de mogelijkheid om met `seamless updates` nieuwe updates  op de achtergrond te installeren. Je toestel hoeft hiervoor dus niet meer uitgeschakeld te worden, wat de nodige voordelen met zich meebrengt. Zo kun je gewoon de oude versie van Android blijven gebruiken als er bij de installatie iets fout gaat.

Voor alle huidige Nexus-modellen zijn deze Android N achtergrond updates echter te hoog gegrepen. Volgens Google is het een te groot technisch gedoe om deze updates op de achtergrond bijvoorbeeld op een Nexus 5X of Nexus 6P mogelijk te maken. De enige manier om dit nog enigszins te laten werken zou het verplicht maken om het toestel met een pc  te verbinden tijdens de update.

Google: ‘Teveel gedoe’

De simpele verklaring hiervoor is dat een smartphone volledig opnieuw ingedeeld zou moeten worden om deze updates op de achtergrond mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat een deel van het toestel kan beginnen met de update, terwijl jij het andere deel gewoon kunt blijven gebruiken. De smartphones die nu op de markt zijn, zijn hier niet voor gemaakt, wat het een hele klus maakt om deze feature achteraf nog in te bouwen. Teveel gedoe dus, zo laat Google weten aan Android Police.

Het lijkt er dus op dat deze achtergrond-updates van Android N helemaal niet naar huidige Android-smartphones komt. Alleen nieuwe toestellen die uit de doos op Android N draaien kunnen er dus mee aan de slag. Het is dus zeker een functie om naar uit te kijken, maar niet op de smartphone die je op dit moment gebruikt.

Lees het laatste nieuws over google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu