‘App-drawer wordt verwijderd in Android N’

Erwin Vogelaar
20 februari 2016, 17:08
1 min leestijd
‘App-drawer wordt verwijderd in Android N’

Verliest de komende versie van Android zijn app-drawer? Een vroege build van Android N zou daar op wijzen.

Lees verder na de advertentie.

Android N app drawer

De app-drawer is een kenmerkend onderdeel van het Android-besturingssysteem. Via een knop kun je alle geḯnstalleerde apps terugvinden terwijl op het hoofdscherm enkel de apps staan die je vaak gebruikt. Met Android 6.0 Marshmallow heeft Google de app-drawer verticaal gemaakt, zodat er een onafgebroken lijst is ontstaan waar je doorheen kunt scrollen. Daar is veel kritiek op geweest en nu lijkt het er op dat de hele app-drawer verwijderd wordt in Android N.

android n app drawer

Dit blijkt uit twee verschillende bronnen van website Android Authority, die een vroege versie van Android N hebben gezien. Aangezien het om een vroege versie gaat, is het mogelijk dat Google nog bezig is met een alternatief en deze later toevoegt.

Verdwijnt de hele drawer wel, dan lijkt het Android-besturingssysteem weer een stukje meer op Apples iOS. Het verdwijnen van de app-drawer zou ook kunnen passen in Googles strategie om Android en Chrome OS dichter naar elkaar toe te laten groeien. Met alle apps op het homescherm lijkt Android namelijk meer op een desktop. Het voordeel van Android is dat liefhebbers de app-drawer altijd weer op onofficiële manieren terug kunnen krijgen als het echt zijn beste tijd heeft gehad in Android N.

Android N

Android N wordt de nieuwste versie van Android. We weten nog niet de officiële naam, maar de kans is groot dat het Android Nougat wordt. Android N zal waarschijnlijk onthuld worden tijdens Google I/O, dat dit jaar van 18 tot en met 20 mei plaatsvindt. Lees tot het zover is vooral onze verwachtingen voor de nieuwe functies van Android N.

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu