De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Dit moet je weten over Android N Developer Preview 2

Erwin Vogelaar
13 april 2016, 20:11
2 min leestijd
Dit moet je weten over Android N Developer Preview 2

Net zo onverwachts als het verschijnen van de eerste Developer Preview van Android N, kun je nu de tweede versie downloaden. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Android N Developer Preview 2

De tweede versie van de Android N Developer Preview is nu te downloaden. Google heeft de feedback op de eerste versie verwerkt om de proefversie van Android N te verbeteren. Het gaat hier voornamelijk om het verhelpen van bugs, maar ook om het toevoegen van nieuwe features. De Developer Preview is bedoeld voor ontwikkelaars om hun apps te testen, maar het is deze keer voor iedereen makkelijk om de nieuwste versie van Android alvast te proberen.

Betere prestaties

Developer Preview 2 zal onder andere betere prestaties leveren door Vulkan, een nieuwe 3D Rendering API. Deze API geeft app-makers te mogelijkheid om de gpu van het toestel aan te spreken om zo zware apps soepeler te laten draaien. De cpu krijgt hierdoor namelijk meer ademruimte.

Shortcuts

Developer Preview 2 voegt ook shortcuts aan apps toe. Dit is vergelijkbaar met 3D Touch voor iOS. Via het icoontje om de app te starten kun je shortcuts vinden voor specifieke acties in de app, zoals het opstellen van een berichtje of het starten een specifieke playlist in een muziek-app. Zo krijg je dus direct toegang tot deze functies zonder dat je eerst de hele app moet openen, om daarna de functie op te zoeken.

Nieuwe emoji

Met Developer Preview 2 is er ook ondersteuning voor Emoji Unicode 9, wat ervoor zorgt dat de menselijke emoji er beter uitzien. Ook zijn er met deze update meer opties voor verschillende huidskleuren. Dit zijn enkele voorbeelden van de nieuwe emoji:

Android N Developer Preview 2

Android N Developer Preview 2 downloaden

Voor de rest zijn het vooral bugs die worden opgelost en kleine API-veranderingen. Wil je zelf aan de slag met deze nieuwe versie? De makkelijkste manier om Android N Developer Preview 2 te downloaden is door je in te schrijven voor het Android Beta Programma. Dan moet de nieuwe versie automatisch aangeboden worden. Op dit moment krijgen wij de update echter nog niet binnen. Je kunt ook de factory images downloaden en flashen. Android N downloaden kan alleen op de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player en Pixel C.

Lees het laatste nieuws over Android N

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's