De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android N Developer Preview 4 nu te downloaden

Erwin Vogelaar
15 juni 2016, 20:11
2 min leestijd
Android N Developer Preview 4 nu te downloaden

Het is tijd voor Android N Developer Preview 4. De nieuwste versie van het besturingssysteem is nu te downloaden als factory image en wordt ook over-the-air uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Android N Developer Preview 4

Het is alweer tijd voor de vierde versie van de Android N Developer Preview. Met deze previewversies van het besturingssysteem krijgen ontwikkelaars de kans om de nieuwe mogelijkheden al vroeg uit te testen, zodat ze hun apps op tijd kunnen aanpassen voor de officiële release van Android N.

android n developer preview 4

Hoewel de voorgaande keren dat er een update van de Developer Preview beschikbaar werd, er ook veel nieuwe functies geïntroduceerd werden die voor niet-ontwikkelaars interessant waren, is dat met Developer Preview 4 minder het geval. Zo is het vanaf deze versie voor ontwikkelaars mogelijk om apps in de Play Store te publiceren die gebruik maken van api-level 24. Dit is mogelijk, omdat de definitieve api’s voor de uiteindelijke versie van Android N nu toegevoegd zijn.

Er zijn voor ontwikkelaars tevens meer opties om definitieve versies van Android N-apps te maken in Android Studio. Opvallend is wel dat de Launcher Shortcuts-api compleet verwijderd is. Deze functie, die vergelijkbaar is met 3D Touch voor iOS, is eerder verwijderd uit een previewversie van Android N. Waarschijnlijk komen de Launcher Shortcuts in een latere versie van Android weer terug.

Android N Developer Preview 4 downloaden

De makkelijkste manier om Android N Developer Preview 4 te downloaden is door je in te schrijven voor het Android Beta Program. Dan wordt het nieuwe besturingssysteem automatisch naar je uitgerold. Dit kan echter even duren. Wil je niet wachten, dan kun je natuurlijk ook de factory images downloaden en flashen. Android N downloaden kan alleen op de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player en Pixel C. Later dit jaar wordt Android N officieel uitgebracht. Binnen enkele weken zal Google de officiële naam voor het besturingssysteem bekend maken.

Lees het laatste nieuws over Android N

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu