De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google stelt Android N Developer Preview 5 beschikbaar

Erwin Vogelaar
18 juli 2016, 19:42
2 min leestijd
Google stelt Android N Developer Preview 5 beschikbaar

Het is alweer tijd voor de vijfde en tevens laatste versie van de Android N Developer Preview. De nieuwste versie van het besturingssysteem is nu te downloaden als factory image en wordt tevens over-the-air uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Android N Developer Preview 5

Hoewel we al weten dat Android 7.0 Nougat gaat heten, wordt de preview-versie van het besturingssysteem nog steeds Android N genoemd. Inmiddels is het alweer tijd voor Android N Developer Preview 5, dat beschikbaar wordt gesteld aan ontwikkelaars om ze zo de kans te geven hun apps te optimaliseren voor de officiële release van Nougat. Toch is het downloaden van de preview zo makkelijk, dat niet enkel ontwikkelaars het doen.

Android N Developer Preview 5

Google zal met deze versie nog wat nieuwe elementen uittesten, zoals veranderingen aan de interface en manieren waarop het besturingssysteem zich gedraagt, maar Developer Preview 5 zal dichtbij de uiteindelijk release van Nougat zitten. Toch werkt nog niet alles even soepel in deze versie van de Developer Preview, want Google heeft nog een aardig lijstje gepubliceerd met problemen die ontwikkelaars tegen kunnen komen bij het gebruik van deze previewversie.

Android Nougat krijgt een hoop nieuwe mogelijkheden, zoals het gebruik van een splitscreenmodus, een picture-in-picture-modus voor video’s, automatische updates op de achtergrond, een vr-modus, betere emoji, nieuwe notificaties en nog veel meer. Voor de volledige lijst verwijzen we je graag door naar ons uitgebreide overzicht.

Android N Developer Preview 5 downloaden

De makkelijkste manier om Android N Developer Preview 5 te downloaden is door je in te schrijven voor het Android Beta Program. Dan wordt het nieuwe besturingssysteem automatisch naar je uitgerold. Dit kan echter wel even duren. Wil je niet wachten, dan kun je natuurlijk ook de factory images downloaden en flashen. Android N downloaden kan alleen op de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player en Pixel C. Later dit jaar wordt Android Nougat officieel uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over Android N

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's