Google pusht eerste update Android N Developer Preview

Gijs Ettes
18 maart 2016, 9:55
2 min leestijd
Google pusht eerste update Android N Developer Preview

Nexus-gebruikers die de Android N Developer Preview op hun toestel draaien, kunnen zich opmaken voor de eerste update. Deze wordt over-the-air gepusht en weegt circa 27MB.

Lees verder na de advertentie.

Android N Developer Preview update

De grootte verraadt het al een beetje: dit is een update die voornamelijk bugs oplost en geen nieuwe functies met zich meebrengt. Wel moeten de prestaties na installatie verbeterd zijn, al heeft ondergetekende daar weinig van gemerkt.

android n developers preview update

De update komt een week nadat Google de Android N Developer Preview beschikbaar stelde voor de Nexus 5X, Nexus 6P en Nexus 9. Je kunt de factory images downloaden en flashen, maar het is gemakkelijker om je in te schrijven voor het Android bètaprogramma via deze website.  Nadat je je toestel hebt geselecteerd, krijg je binnen enkele minuten de juiste installatiebestanden toegestuurd.  Het downloaden en installeren wijst zich vervolgens vanzelf.  Ontwikkelaars kunnen de Developer Preview handmatig downloaden en installeren. In dit artikel lees je hoe dat moet.

Dit is nieuw in Android N

Android N bevat diverse grote en kleinere vernieuwingen, waaronder de mogelijkheid om twee apps onder of naast elkaar te draaien. Ook nieuw is de picture-in-picture modus die je video`s laat verkleinen en verplaatsen, zodat je tegelijkertijd een andere app kunt opstarten. Multitasken wordt hierdoor makkelijker, omdat je bijvoorbeeld je mail-app kunt starten terwijl je een video bekijkt.

android new york cheesecake

Notificaties in Android N gaan op de schop met  een verbeterd uiterlijk en een Direct Reply-Functie om sneller op berichten te reageren. Dit werkt op eenzelfde manier als bij Facebook Messenger en Google Hangouts. Gebruikers kunnen vanuit de notificatiebalk een reactie op een bericht typen en versturen. Handig is dat in Android N elke app  van deze optie gebruik kan maken.

Ook nieuw is dat Android N notificaties bundelt. Ontvang je meerdere meldingen van  dezelfde app, dan worden ze gebundeld tot één notificatie. De verbetering komt vooral van pas bij groepsgesprekken in chat-apps, omdat je beter het overzicht bewaart en alle notificaties tegelijk  kunt wegvegen.

Lees ook: 7 interessante vernieuwingen in Android N

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu