De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google maakt previewversie Android N beschikbaar, zo download je ‘m

Erwin Vogelaar
10 maart 2016, 8:30
2 min leestijd
Google maakt previewversie Android N beschikbaar, zo download je ‘m

De eerste previewversie van Android N is nu beschikbaar om te downloaden op je Nexus-toestel. Wij leggen uit hoe jij deze ook kunt downloaden en installeren.

Lees verder na de advertentie.

Android N downloaden

Het is eindelijk tijd om zelf aan de slag te gaan met Android N, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Na eerder vandaag al de eerste screenshots en nieuwe functies te hebben gezien, staat de officiële previewversie van Android N nu online. Lees snel verder om te zien hoe je deze kunt downloaden om het zelf uit te proberen.

Let eerst op of je het juiste toestel bezit. Android N downloaden kan alleen op de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player en Pixel C.  Er zijn twee mogelijheden om Android N te ontvangen als jij één van deze toestellen in je bezit hebt.

Bètaprogramma van Android

Om de previewversie en latere updates over-the-air te krijgen, kun  je jezelf inschrijven voor het Android bètaprogramma via deze website. Ook niet-ontwikkelaars kunnen hierdoor met de nieuwe Android-versie aan de slag. Nadat je je toestel hebt geselecteerd, krijg je binnen enkele minuten de juiste installatiebestanden toegestuurd.  Het downloaden en installeren wijst zich vervolgens vanzelf.

Dit is nieuw in Android N

Er zijn een aantal veranderingen in de eerste previewversie van Android N ten opzichte van Android Marshmallow te vinden. Zo is er  onder meer een splitscreenmodus toegevoegd, waarmee je twee apps naast elkaar op het scherm kunt laten draaien. Daarnaast is energiebesparende modus Doze verbeterd, waardoor je accu nog langer meegaat. Ook zijn de notificaties aangepast, waardoor ze de volledige breedte van het scherm gebruiken en je bij bepaalde apps makkelijker en overzichtelijker via de notificatie direct kunt reageren.

Omdat het om een previewversie gaat, kan Android N nog instabiel zijn. Ook is dit nog een vroege versie van het nieuwe besturingssysteem, waardoor het goed mogelijk is dat er later nog meer nieuwe functies toegevoegd gaan worden. Heb je Android N geïnstalleerd? Laat dan vooral in de reacties weten hoe het bevalt.

Lees het laatste nieuws over Android N

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu