‘Android N voegt functies voor drukgevoelige schermen toe’

Lars Paymans
14 april 2016, 12:17
1 min leestijd
‘Android N voegt functies voor drukgevoelige schermen toe’

In de onlangs verschenen tweede preview van Android N is een nieuwe functie te vinden die shortcuts toevoegt aan app-iconen. Een ontwikkelaar ontdekte dat deze nieuwe functie zomaar kan betekenen dat Google zich gaat focussen drukgevoelige schermen.

Phandroid sprak een ontwikkelaar die met de tweede preview van Android N aan de slag ging, en het niet voor elkaar kreeg om deze shortcuts werkend te krijgen. Volgens hem kunnen deze snelkoppelingen  namelijk alleen ‘gesture based’ geactiveerd worden, wat betekent dat de gebruiker een specifieke veegbeweging moet maken. De meest voor de hand liggende is in dit geval het stevig indrukken van het app-icoon, net zoals Apple dat doet met 3D Touch op de iPhone 6S.

Lees verder na de advertentie.

Android N drukgevoelige schermen

Door een icoontje even hard in te drukken, verschijnt er een menu in beeld waarin je een shortcut kunt selecteren. Zo zou je in theorie bij een mail-app meteen een nieuw bericht op kunnen stellen, of bij Twitter direct het veld openen waarin je een nieuwe tweet invult. Apple maakt sinds de iPhone 6S en 3D Touch ook van deze techniek gebruik.

android n klein

Android N lijkt hiermee dus specifiek drukgevoelige schermen te ondersteunen, wat de geruchtenmolen weer een flinke draai geeft. Is dit een aanwijzing dat Googles volgende Nexus kan meten hoe stevig je het display indrukt? Als Google de functie inderdaad toevoegt, zou het gek zijn als het aankomende vlaggenschip het niet zou benutten. De Huawei P9 Plus is het meest recente Android-toestel met een drukgevoelig display, Press Touch genaamd.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Phandroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu