Deze easter egg zit verstopt in Android N

Wouter Nijsen
16 juni 2016, 9:10
1 min leestijd
Deze easter egg zit verstopt in Android N

Sinds gisteravond is Developer Preview 4 van Android N te downloaden voor Nexus-gebruikers. Hoewel de update weinig nieuws voor gebruikers toevoegt, zit er wel een geinige easter erg verstopt.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de Android N easter egg

Door de Developer Previews die de afgelopen maanden zijn uitgebracht, hebben we inmiddels een goed beeld van wat we van Android N kunnen verwachten. Developer Preview 4, die gisteravond werd uitgebracht, maakte het besturingssysteem klaar voor ontwikkelaars, maar op  de definitieve naam van Android N moeten we nog even wachten.

android n easter egg

Google heeft echter een easter egg toegevoegd aan Android N, waarmee het bedrijf op een geinige manier de naam van de software `verklapt`. Wanneer je op je Nexus-toestel of Xperia Z3 met Android N naar ‘Instellingen > Over de telefoon’ gaat en vervolgens een aantal keer op `Android-versie` tikt, verschijnt de letter N in beeld.

Als je hier een aantal keer op drukt en eventjes vasthoudt, verschijnt de naam `Namey McNameface’ in beeld. De Android-versie gaat uiteraard niet echt zo heten, maar het is een leuke verwijzing naar Google I/O 2016, waar Google  iedereen vroeg om mee te denken met de naam van Android N.

→ Lees meer over de update in ons uitgebreide Android N-dossier.

Het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu