De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ontdek je de easter egg in Android 7.0

Thomas Haenen
19 juli 2016, 10:31
2 min leestijd
Zo ontdek je de easter egg in Android 7.0

Bij een nieuwe versie van Android hoort ook een nieuwe easter egg. Met deze stappen kun je zelf ontdekken wat Google in Android N Developer Preview 5 verstopt heeft.

De Android 7.0 easter egg is geinspireerd door Neko Atsume, een Japans spel waar je katten verzamelt en verzorgt. Met Android 7.0 kun je je eigen ‘Android Neko’ verzamelen, waarbij Neko het Japanse woord voor kat is.

Lees verder na de advertentie.


Om de easter egg te activeren moet je toestel wel lopen op Android N Developer Preview 5, de nieuwste beta van Android. De definitieve versie van Android 7.0 Nougat, ook voorzien van de easter egg, is later deze zomer beschikbaar. Vervolgens volg je onderstaande stappen om Android Neko te activeren.

  1. Open je telefooninstellingen, en ga naar ‘Telefooninfo’
  2. Druk vervolgens meerdere op het veld ‘Android-versie’
  3. Hou de N die in beeld verschijnt enkele seconden ingedrukt, tot er een kat in beeld verschijnt
  4. Vervolgens kun je Android Neko toevoegen aan je Quick Settings en het daar activeren

Eenmaal geactiveerd verschijnt er een leeg bordje in beeld. Dat kun je vullen met verschillende snacks, waaronder vis en kip. Vervolgens zal er al snel een kat verschijnen. Raak de kat aan, en je voegt hem toe aan je Android Neko-verzameling. Elke kat heeft zijn eigen nummer, maar je kunt ze ook zelf voorzien van een naam. De katten kunnen zelfs gedeeld worden vanuit het menu dat in beeld verschijnt.

Mocht je genoeg hebben van de vele katten op je scherm, dan kun je Android Neko uitschakelen. Daarvoor volg je dezelfde stappen als hierboven, al wordt er in de laatste stap een streep door de kat gezet om duidelijk te maken dat de functie is uitgeschakeld.

Google voorziet Android al jaren van steeds uitgebreidere easter eggs. Zo was de Android 5.0 easter egg een aangepaste versie van Flappy Bird, waarbij gebruikers met een Marshmallow verschillende robots moesten ontwijken.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0 Nougat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu