Maak kennis met de nieuwe Android N-emoji

Erwin Vogelaar
17 april 2016, 15:30
2 min leestijd
Maak kennis met de nieuwe Android N-emoji

In de tweede versie van de Android N Developer Preview mogen we kennis maken met nieuwe emoji. Daarnaast is praktisch elke andere emoji aangepast.

Lees verder na de advertentie.

Android N emoji

Bij de volgende versie van Android, nu nog steeds bekend als Android N, kunnen we gebruikmaken van een hele serie nieuwe emoji. Daarnaast worden praktisch alle emoji die je nu kent aangepast. Allereerst de bekende blobs die we sinds Android 4.3 (Jelly Bean) gebruiken, die allemaal een gelijke vormen krijgen. Tot nu toe konden sommige emoji zich wat uitrekken, maar daar komt nu een eind aan. Dit gaat er zo uitzien:

Android N emoji

Daarnaast worden deze blobs in Unicode 9.0 vergezeld met 74 nieuwe emoji en allemaal door Android N ondersteund. Hier zie je vijf voorbeelden van nieuwe blobs:

Android N emoji

Maar er zijn niet alleen nieuwe gezichtjes. Ook nieuwe sporten, objecten, mensen en uiteraard ook voedsel worden toegevoegd. Ideaal als je een etentje hebt met avocado, kreeftensoep, stokbrood en whisky:

Android N emoji

Andere blob-emoji worden vervangen met meer menselijke plaatjes. Opvallend hierbij is dat de blobs van genderloos naar een specifiek gender gaan. Dus de politie is duidelijk een man en de danser is duidelijk een vrouw.

Niet handig is dat de meeste banen een mannelijke emoji krijgen en de vrouwelijke emoji gereserveerd is voor bijvoorbeeld de prinses. Gelukkig wordt er bij Unicode gewerkt aan een manier om elke emoji aan te passen tot een mannelijke, vrouwelijke of genderneutrale emoji.

Android N emoji

Wel zijn er nu al veel meer mogelijkheden om de huidskleur aan te passen. Dit zal ook één van de redenen zijn om de emoji meer op mensen te laten lijken, want de blobs met een menselijke huidskleur zouden er ongetwijfeld heel raar uitzien. De diverse mogelijkheden om huidskleur aan te passen zien er zo uit:

Android N emoji

Voor een beeld van alle Android N-emoji kun je een kijkje nemen op de website  Emojipedia. Scroll vooral even langs de dieren, want die zijn erg schattig  geworden.

Lees het laatste nieuws over Android N

Bron: Emojipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu