Google zet interessante Android N-functie uit voor Nexus-apparaten

Wouter Nijsen
27 juni 2016, 15:45
2 min leestijd
Google zet interessante Android N-functie uit voor Nexus-apparaten

Nexus-bezitters kunnen bij de release van Android N niet de freeform-modus gebruiken, waarmee het mogelijk is om apps in vensters te draaien en verplaatsen. Google schakelt de functie automatisch uit.

Lees verder na de advertentie.

Android N freeform-modus

Google laat weten dat de freeform-modus straks wel beschikbaar komt voor ontwikkelaars om hiermee te experimenteren, maar normale gebruikers kunnen de functie vergeten. Het is niet helemaal duidelijk waarom Google de modus niet toegankelijk maakt voor gebruikers, maar mogelijk wordt de feature in een latere Android-versie wel geïntroduceerd.

remix os groot

Freeform in Android N is vooral handig voor gebruikers met een Android-tablet. Apps kunnen in een venster worden geplaatst, die je vervolgens groter of kleiner kunt maken, of helemaal kunt draaien. In Remix OS, het besturingssysteem waarmee je Android op een pc krijgt, is een soortgelijke modus aanwezig.

Dit besturingssysteem draait vanaf een usb-stick en geeft je de optie om Android-apps te installeren. Google introduceerde  eerder Android-apps op Chrome OS, door een Play Store aan het besturingssysteem toe te voegen.

Dit moet je weten over Android N

Door de nieuwe splitscreenmodus is het in Android N wel mogelijk om twee apps naast elkaar te draaien. Om het scherm in tweeën te verdelen swipe je van boven naar onder. De grootte van de apps wordt vervolgens aangepast aan de hoeveelheid ruimte die ze op het scherm krijgen. Daarnaast brengt Android N een picture-in-picture-modus voor video`s met zich mee.

Ook gaan de notificaties in Android N op de schop. Google heeft een Direct Reply-functie toegevoegd, waarmee je vanuit de notificatiebalk een reactie op een bericht kunt typen en versturen. Verder krijgt het snelle instellingen-paneel een kleine update, wordt de energiebesparende functie Doze verbeterd en een databesparingsmodus toegevoegd. Voor meer info kun je terecht in ons uitgebreide dossier over Android N.

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu