‘Android N laat je apps in vensters draaien en verplaatsen’

Wouter Nijsen
15 maart 2016, 17:35
1 min leestijd
‘Android N laat je apps in vensters draaien en verplaatsen’

ArsTechnica heeft code in Android N gevonden die wijst  op een zogeheten `freeform windows`-modus. Deze methode  om apps in vensters te draaien kennen we van Remix OS, het besturingssysteem om Android op computers  te draaien.

Lees verder na de advertentie.

Freeform windows in Android N

Door de modus zou het mogelijk worden om apps te verkleinen en verplaatsen op het scherm. In Remix OS, het besturingssysteem waarmee je gemakkelijk Android op een pc krijgt, is al een vergelijkbare functie aanwezig. Met Remix OS zijn apps in aparte vensters te gebruiken, die je vervolgens fullscreen of kleiner kunt maken. ArsTechnica heeft de `freeform windows` nog niet werkend gekregen, maar schrijft wel dat de functie in de documentatie van Android N voorkomt. Hierdoor is het mogelijk dat de feature aan latere testversies wordt toegevoegd.

android n klein

Wil je een indruk krijgen van hoe het werkt, dan kun je Remix OS eens proberen. Dit besturingssysteem draait vanaf een usb-stick en kan op elke computer worden geïnstalleerd. Remix OS is (nog) niet voorzien van Google Play, al kun je Android-apps handmatig als apk-bestand installeren. Meer over het besturingssysteem lees je in onze uitgebreide  Remix OS review.

Meer over Android N

In Android N is het sowieso mogelijk om twee apps naast elkaar te draaien. Naast de splitscreenmodus wordt ook een picture-in-picture-modus voor video`s toegevoegd, de energiebesparende modus Doze verbeterd en de notificaties vernieuwd. Lees verder in  het artikel waarin we de belangrijkste vernieuwingen van Android N bespreken.

Het laatste nieuws over Android N

Bron: ArsTechnica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu