‘Android N krijgt donker thema en hamburgermenu in instellingen’

Gijs Ettes
25 februari 2016, 17:17
1 min leestijd
‘Android N krijgt donker thema en hamburgermenu in instellingen’

Android N wordt mogelijk voorzien van een hamburgermenu in de instellingen dat gebruikers snel laat schakelen tussen secties. Daarnaast wordt het besturingssysteem voorzien van een donker thema.

Lees verder na de advertentie.

Android N hamburgermenu en nachtthema

android n hamburgermenu

Dat blijkt uit de nieuwe Android Support Library (v23.2) die sinds gisteren beschikbaar is voor ontwikkelaars. Zij kunnen deze codeset gebruiken om nieuwe Android-functies aan hun app toe te voegen, waar ook gebruikers met een oudere firmwareversie van kunnen gebruikmaken.

Volgens Artem Russakovskii, insider en mede-oprichter van Android Police, bevestigt de Android Support Library onder meer dat Android N voorzien wordt van een hamburgermenu. Hij plaatste op Google+ screenshots van het menu, dat is te herkennen aan de drie horizontale streepjes. Hierop kun je waarschijnlijk drukken om snel tussen secties in de instellingen te wisselen.

De Android Support Library geeft ontwikkelaars ook de mogelijkheid om een donker thema toe te voegen aan hun apps. Dit kan automatisch op basis van de tijd en de locatie, of  handmatig. Google Maps maakt al gebruik van deze functionaliteit, maar er zijn talloze andere apps waarvoor ontwikkelaars een eigen donker thema hebben gemaakt.

Verder is de verwachting dat Google de app-drawer in Android N schrapt en dat het mogelijk wordt om twee apps naast elkaar te draaien. De onthulling van de nieuwe Android-versie vindt waarschijnlijk  tijdens Google I/O (18-20 mei) plaats.

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu