De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

`Zo gaat het instellingenscherm van Android N veranderen‘

Gijs Ettes
4 maart 2016, 11:19
2 min leestijd
`Zo gaat het instellingenscherm van Android N veranderen‘

Er is nog niet veel over Android N bekend, maar naar verwachting gaat het instellingenscherm in deze versie in ieder geval  op de schop. In nieuwe mock-ups toont  Android Police wat er zoal gaat veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Android N instellingen op de schop

De site plaatste al eerder samengestelde screenshots die een impressie geven van hoe Android N er mogelijk uit gaat zien. De verwachting is dat de notificatiebalk en snelle instellingen worden aangepast, en dat er in de instellingen een hamburgermenu komt om snel tussen secties te schakelen.

Onderstaande  mock-ups tonen een veranderd instellingenscherm waar de dunne lijntjes tussen afzonderlijke items zijn verdwenen. Nu zijn er alleen lijntjes zichtbaar tussen de secties in de instellingen. Opvallender is de aanwezigheid van een status onder elk item. Zo kun je snel zien welke verbindingen zijn ingeschakeld en hoe het zit met je dataverbruik, accu en het werkgeheugen.

android n instellingen

Zoals al eerder duidelijk werd, zijn de instellingen in Android N voorzien van een hamburgermenu (zie meest rechtse screenshot) om snel tussen secties als draadloze verbindingen, display en notificaties te wisselen. Notificaties en geluiden zijn losgekoppeld, wat het beheer ervan gemakkelijker moet maken.

De eerste officiële beelden van Android N verwachten we in mei tijdens Google I/O (18-20 mei). Deze conferentie grijpt Google jaarlijks  aan om nieuwe Android-versies uit de doeken te doen. Waarschijnlijk wordt N eerst als versie voor ontwikkelaars beschikbaar en pas in het najaar uitgerold naar consumenten.

Naast een vernieuwd instellingenscherm is de verwachting dat Android N de optie bevat om twee apps naast of onder elkaar te draaien. Mogelijk komen er ook meer manieren om apps al dan niet toegang te geven tot bepaalde onderdelen van je Android-apparaat. Verder verwachten we een verbeterd design en hopen we op vernieuwingen als onafhankelijke updates, zodat belangrijke beveiligingslekken ook op niet-stock Android-toestellen snel gedicht worden.

Het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu