De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Binnen enkele weken weten we de naam van Android N

Erwin Vogelaar
8 juni 2016, 19:44
2 min leestijd
Binnen enkele weken weten we de naam van Android N

De echte naam van Android N blijft de gemoederen maar bezig houden. Binnen enkele weken weten we de naam eindelijk echt zeker, zo laat Google weten.

Lees verder na de advertentie.

Android N naam

We willen inmiddels allemaal wel eens de echte naam van Android N weten. Sinds maart weten we al dat de nieuwe versie intern bij Google ‘New York Cheesecake’ genoemd wordt, maar dit zegt niets over de uiteindelijke naam. Google wist het ook nog niet zeker, dus daarom konden Android-fans hun favoriete namen insturen. De enige regel is natuurlijk dat het woord met een N begint. Het internet heeft ongetwijfeld genoeg woorden met die letter opgestuurd die niet passen, maar wellicht zat tussen alle inzendingen ook wel de winnaar. We zullen het binnen enkele weken weten.

Android N naam

Google heeft dit nieuws bekend gemaakt op Twitter. “Bedankt voor jullie inzendingen. We zullen de nieuwe naam binnen enkele weken onthullen! #NameAndroidN”, luidt de tweet. In de bijhorende video vertelt de ceo van ‘professional naming inc’ John Smith dat iedereen een goede naam kan verzinnen. “Het kan een brandweerman zijn, een verpleegster, een ballerina, een cowboy..” enzovoort. “Bedankt voor al jullie naamideeën”, sluit de video af. Android-namen zijn tot nu toe allemaal erg zoet, zoals Marshmallow, KitKat en Jelly Bean. Voor Android N wordt er daarom ook gedacht aan namen zoals Nougat, Nutella of iets anders zoets.

De bètaversie van deze nieuwe versie van Android is al wel gewoon te downloaden, ook al weten we de definitieve naam nog niet. Downloaden kan via het bètaprogramma van Google. Android N biedt onder andere een splitscreenmodus om twee apps naast elkaar te tonen, nieuwe notificaties zodat je nog sneller een reactie kunt sturen op een bericht, en een nieuw instellingenmenu. De definitieve  versie van Android N, inclusief nieuwe naam, wordt in het najaar verwacht.

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu