De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Mock-ups geven impressie van nieuw uiterlijk Android N

Redactie
1 maart 2016, 9:45
2 min leestijd
Mock-ups geven impressie van nieuw uiterlijk Android N

Enkele mock-ups  van Android N  geven een impressie van het uiterlijk van de aankomende Android-versie.  Het ziet ernaar uit dat de  notificatiebalk  en de snelle instellingen van gedaante veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Android N  notificaties

Dat claimt  Android Police, dat  twee mock-ups maakte  op basis van aan hen getoonde screenshots. De laatste keer dat het notificatiemenu op de schop ging, was  met de komst van Android 5.0 Lollipop. In Android N krijgt het menu een andere kleur en verandert  de manier waarop notificaties en snelle instellingen worden weergegeven.

Zo zien we op de afbeeldingen dat er een rij met snelle instellingen verschijnt wanneer je de notificaties naar beneden schuift en zijn de laatste meer als één geheel vormgegeven in plaats van de afzonderlijke regels die we nu kennen.

Wat tevens opvalt is het strakkere ontwerp van de notificaties. Er is geen ruimte meer tussen alle notificaties, ze gebruiken  nu de hele breedte van het scherm en het app-icoon neemt een minder prominente plaats in. Wel is er een extra regel toegevoegd met de naam van de app. Deze informatie is in de huidige Android-interface alleen zichtbaar als je langer op de notificatie drukt.

Boven de notificaties is een balk toegevoegd  waarop een aantal snelle instellingen worden getoond. Tot op heden krijg  je deze alleen te zien door nogmaals van boven naar beneden te swipen wanneer je je notificaties geopend hebt. Momenteel heb  je meteen toegang tot de instellingen die je het vaakst gebruikt, zoals wifi. Het volledige menu wordt nog altijd geopend zoals we dat kennen van  de huidige Android-versie.

Ook in dit menu is echter het een en ander veranderd. Net als de notificaties gebruiken  de snelle instellingen de volledige breedte van het scherm. Google heeft een edit-knop toegevoegd, zodat  je gemakkelijker je snelle instellingen kunt bewerken. Ook zien we onderaan twee rondjes, die erop duiden dat het wellicht mogelijk is door meerdere pagina’s van snelle instellingen te scrollen. In de huidige versie nemen de  uitklapbare wifi- en bluetooth-buttons een belangrijke plaats in, maar deze zijn verdwenen in deze vroege versie van Android N.

Android N presentatie

Houd er rekening mee  dat dit én  een vroege versie van Android N én mock-ups betreft. Google  zal de update  waarschijnlijk in mei presenteren en in het najaar daadwerkelijk uitrollen.  Hoe Android N er uiteindelijk uit gaat zien  is afwachten, al verwachten we dat de splitscreenmodus, een eigen wachtwoordmanager en een verbeterde integratie met besturingssysteem Chrome OS  hun opwachting maken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu