De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eerste Android N screenshots en functies gelekt

Erwin Vogelaar
9 maart 2016, 17:26
2 min leestijd
Eerste Android N screenshots en functies gelekt

De eerste beelden van Android N zijn online verscheen. De nieuwste versie van het besturingssysteem heeft onder andere een splitscreenmodus, mooiere notificaties en verbeterde Doze.

Lees verder na de advertentie.

Android N screenshots en functies

Het lijkt er op dat Google later vandaag een previewversie van Android N met het publiek gaat delen. Dat blijkt uit een nu verwijderd artikel van website Arstechnica, waar iemand  vermoedelijk te vroeg op publiceren heeft geklikt. Dit zou betekenen dat Google de nieuwste versie van Android niet uit de doeken doet op Google I/O, maar via previewversies.

Maar wat is er allemaal nieuw in deze vroege versie van Android N? Er is onder andere een splitscreenmodus aanwezig, zowel op smartphones als tablets. Met deze modus is het mogelijk om twee apps naast elkaar of boven elkaar te draaien om een scherm. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom dit handig kan zijn. Wel blijkt nu dat app-makers moeten aangeven dat hun app hiervoor gebruikt kan worden. Hierdoor zul je de functie niet direct bij alle apps kunnen gebruiken. Gelukkig krijgen app-makers wel ruim de tijd om aan te geven dat de dimensies van hun app aangepast mogen worden voor de splitscreenmodus.

Android N screenshots

Daarnaast zijn de notificaties op de schop gegaan. Notificaties worden in Android N over de volledige breedte van het scherm getoond. Bij sommige apps kun je direct een reactie typen in de notificatie. Dit kunnen we nu al, maar in onderstaande screenshot ziet het er een stuk aantrekkelijker uit. De laatste nieuwe functie voor Android N in deze vroege versie is een verbeterde Doze. Doze is geïntroduceerd in Android 6.0 Marshmallow als manier om de accu van je smartphone te sparen. In Android N kun je de accuduur van je smartphone nog verder verlengen.

Android N screenshots

Previewversie Android N downloaden

Het is goed mogelijk dat in latere versies van Android N nog meer functies toegevoegd gaan worden. De eerste previewversie van Android N zal beschikbaar komen voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Pixel C, Nexus 9 en Nexus Player. Opvallend genoeg wordt de Nexus 5 niet tussen de toestellen genoemd. Google zal volgens Arstechnica een nieuw “Android Beta Program” starten via deze website. Op het moment van schrijven is de website nog niet beschikbaar. Zodra de previewversie van Android N beschikbaar komt, zul je die hier kunnen downloaden. Wat is jullie eerste impressie van Android N?

Lees het laatste nieuws over Android N

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu