De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android N-preview mogelijk onderweg naar niet-Nexus-toestellen

Lars Paymans
7 april 2016, 8:31
2 min leestijd
Android N-preview mogelijk onderweg naar niet-Nexus-toestellen

Als we de html-code van de Android N-website mogen geloven, is de preview van de nieuwe software nu ook  op weg naar andere Android-toestellen dan Nexus. Uit de code kunnen we alleen niet opmaken om welke toestellen het  gaat.

Lees verder na de advertentie.

Android N uitbreiding naar niet-Nexus toestellen

Nexus-eigenaren kunnen al een tijdje Android N testen, maar Google houdt deze preview vooralsnog exclusief voor haar eigen toestellen. Daar kan binnenkort zomaar verandering in komen, zo blijkt uit een regel code op de website van Android N, die de tijdlijn van updates laat zien. Hier staat de regel ‘more supported devices, including devices from OEM partners‘. Momenteel kunnen ontwikkelaars én normale gebruikers met N aan de slag, door zich aan te melden voor het  bètaprogramma.

android n uitbreiding developers preview update

De grote vraag is wie deze ‘OEM partners’ zijn die Google de Android N Preview laat ondersteunen. Daarnaast is uit de regel code niet af te lezen wanneer we deze mogelijkheid kunnen verwachten. Als de preview van Android N inderdaad op andere toestellen komt, kunnen veel meer mensen de nieuwste versie van Android uittesten.

Meer over Android N

Android N is de opvolger van Android Marshmallow. De testversie van de software werd tegen alle verwachtingen in  vorige maand al openbaar gemaakt. Android N  voegt onder meer een splitscreen- en picture-in-picture-modus toe, zodat je gemakkelijk twee apps naast elkaar kunt gebruiken.

→ Lees ook:  Dit zijn de 7 belangrijkste vernieuwingen in Android N

Daarnaast doet Android N zijn best om zuiniger om te springen met je databundel. Zo kun je onder meer instellen dat bepaalde apps geen data mogen verbruiken als ze op de achtergrond draaien. Ook aan de levensduur van de accu is in de nieuwe Android-versie gedacht. Dankzij de verbeterde modus Doze moet deze langer meegaan.

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu