Android N hint naar beter updatesysteem voor alle toestellen
Erwin Vogelaar

Het lijkt er op dat Google een systeem voorbereidt om makkelijker Android-updates naar alle Android-toestellen te kunnen uitrollen. De eerste hints zijn te vinden in Android N.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android N updates

Met de plotselinge release van de eerste Android N Developer Preview is er een hoop te zien en te proberen voor ontwikkelaars en mensen die deze vroege versie zelf durven te installeren. De nieuwe functies zijn interessant en de nieuwe wallpaper is mooi. Toch is er onder de motorkap ook nog interessante informatie te vinden, namelijk over een mogelijk betere toekomst voor Android-updates.

Android N updates

Op dit moment is er namelijk een groot probleem, waarbij bijvoorbeeld beveiligingsupdates voor Android eerst enkel naar Nexus-toestellen uitgerold worden. Vervolgens kan het maanden of zelfs jaren duren tot smartphonefabrikanten de updates verwerken in hun eigen upgrade voor Android. Dit is erg onveilig en daar moet dus wat aan gedaan worden. In Android N zijn nu de eerste hints van  een oplossing te vinden.

In de bestandsstructuur en partitionering van Android N is een duidelijkere scheiding te zien tussen de Android-code en de software die de fabrikant voor de toestellen maakt. Stel dat dit onderscheid sterker doorgevoerd gaat worden, dan zou Google beveiligingsupdates voor Android kunnen uitsturen, zonder dat het op enige manier de gebruikservaring die de fabrikanten maken in de weg zit. Hierdoor zou Google in de toekomst dus in theorie beveiligingsupdates naar alle toestellen kunnen uitrollen en niet enkel naar Nexus-toestellen.

Het gaat hier enkel om speculatie naar aanleiding van kleine aanpassingen in Android N. Het is iets dat we heel graag zouden willen zien, dus daarom lezen we wellicht teveel in deze kleine dingen. Toch kunnen we ons niet voorstellen dat Google niet met dit probleem bezig is.

Lees het laatste nieuws over Android N

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.