Android N refereert naar virtual reality in instellingen

Erwin Vogelaar
16 april 2016, 19:50
1 min leestijd
Android N refereert naar virtual reality in instellingen

In Android N Developer Preview 2 zijn hints te vinden naar Android als platform voor virtual reality.  

Lees verder na de advertentie.

Android N virtual reality

In de tweede Developer Preview van Android N zijn hints naar virtual reality te vinden. Het lijkt er op dat Google van Android ook een vr-platform wil maken. Met de groei van vr-apps, 360-graden-video’s en brillen om je smartphone in te schuiven, is het het logisch dat Google hier op in speelt.

Android N virtual reality

De eerste hint is te vinden in het instellingenmenu. Als je zelf Android N draait, kun je deze instelling vinden bij ‘Apps’. Vervolgens kies je daar het tandwieltje voor de extra instellingen en ga je onderin naar ‘Speciale toegang’. In het menu waar je dan terecht komt staat de optie ‘VR-helperservices’.

Dat openen brengt je naar een wit scherm met de tekst “Er zijn geen geïnstalleerde apps die hebben gevraagd om te worden uitgevoerd als VR-helperservices.” Wat dit exact betekent is nog niet duidelijk, maar het heeft er mogelijk er mee te maken dat bepaalde apps informatie kunnen tonen als je in virtual reality bezig bent.

In het Android N-framework is tevens een verwijzing te vinden naar ‘config_sustainedPerformanceModeSupported’, wat ervoor kan zorgen dat toestellen voor langere tijd complexe 3d-omgevingen kunnen laten zien. Dit kan belangrijk zijn voor lange vr-sessies.

Nieuwe Google Cardboard

Ook op het gebied van hardware is Google bezig met nieuwe stappen in virtual reality. Google Cardboard is nu een groot succes, maar huidige geruchten gaan dat de volgende versie meer lijkt op de Gear VR. Een stevigere bril van plastic in plaats van een kartonnen brilletje.

Lees ook: 4 redenen waarom juist Android virtual reality groot maakt

Lees het laatste nieuws over Android N

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu