De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google voegt nachtmodus toe aan Android 7.0 Nougat’

Thomas Haenen
5 augustus 2016, 10:31
2 min leestijd
‘Google voegt nachtmodus toe aan Android 7.0 Nougat’

Android 7.0 Nougat krijgt een nachtmodus, zo suggereren uitgelekte screenshots. Gebruikers kunnen het ‘nachtlampje’ activeren om ‘s nachts minder fel beeld te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Android nachtmodus

Google noemt zijn Android nachtmodus een ‘Night Light’, of nachtlampje, zo blijkt uit beelden van Android Police. Via de instellingen kunnen gebruikers er voor kiezen om de nachtmodus handmatig te activeren, of om hem na zonsondergang automatisch te activeren. Desgewenst kun je ook zelf instellen wanneer de modus geactiveerd wordt.

Met een nachtmodus krijgt het beeld ‘s nachts een gele tint, waardoor de veelal witte achtergronden van Android-menu’s minder fel zullen ogen. Daardoor worden je ogen minder geprikkeld en zul je iets rustiger slapen. Bovendien wordt de slaapkamer minder fel verlicht als je in bed nog even naar WhatsApp kijkt.

Android nachtmodus

Android nachtmodus gebruiken

Dat er nu nog nieuwe features ontdekt worden in Android 7.0 Nougat is opmerkelijk. Google gaf recentelijk de vijfde en laatste Android N Developer Preview vrij en de verwachting is dat de definitieve versie binnen enkele dagen uitrolt. Het gebeurt zelden dat Google nog zo vlak voor de release nieuwe functies toevoegt, vooral omdat ze nu niet meer getest kunnen worden door een breder publiek.

Het suggereert dat de nachtmodus niet voor elk Android 7.0-toestel is, maar in ieder geval voorlopig exclusief is voor Nexus-toestellen. Deze smartphones hebben wel vaker een streepje voor op andere Android-toestellen. Omdat Google de nachtmodus slechts op een handjevol Nexus-smartphones zou moeten testen is het relatief makkelijk om de feature beperkt beschikbaar te maken. Bovendien liggen de nieuwe Nexus Sailfish en Marlin naar verwachting pas over enkele weken of maanden in de winkels, waardoor Google langer de tijd heeft om de feature te testen.

Tap to Wake Nexus

Wake to Tap

Dezelfde bron deelde namelijk ook een ‘Wake to Tap’-functie die voor Nexus-toestellen geïntroduceerd zal worden. Terwijl het toestel op stand-by staat kunnen gebruikers twee keer op het scherm tikken voor een overzicht van binnengekomen notificaties. Onder andere LG biedt zo’n feature al jaren aan als ‘Knock On’ voor toestellen als de LG G5.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu