De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Android navigatie komt in auto’s van Kia en Hyundai

Redactie
24 oktober 2013, 14:12
1 min leestijd
Android navigatie komt in auto’s van Kia en Hyundai
Android navigatie

Autofabrikanten Kia en Hyundai gaan Android navigatie aan hun auto’s toevoegen. Het systeem, dat de naam Audio-Video-Navigation (AVN) heeft, is gebaseerd op Android en maakt gebruik van Google Maps op je de goede richting op te wijzen. Het nieuwe navigatiesysteem zou onder andere in de aankomende Hyundai Sonata komen, alsmede de nieuwe auto’s uit 2014.

Lees verder na de advertentie.

Android navigatie met je smartphone

Het AVN-systeem gaat zich richten op de mogelijkheid om je smartphone met je auto te verbinden. Gebruikers kunnen vervolgens de navigatie van hun smartphone naar het AVN-systeem sturen, waarna ook de laatste versie van de kaarten-app naar eigen wens kan worden geüpdatet. Hiermee kun je snel de routebeschrijven naar je auto sturen, die vervolgens de kaarten op een groter scherm toont.

Het systeem wordt standaard in de aankomende auto’s geïnstalleerd en komt als upgrade beschikbaar voor oudere smartphones.

Nog meer dan Android navigatie

Naast de gebruikelijke autonavigatie biedt het AVN-systeem ook ondersteuning voor usb-apparaten, mediaspelers, onderhoudsfuncties voor de auto en biedt het systeem assistentie als je pech onderweg hebt. Daarnaast kunnen gebruikers de auto via wifi of mobiele verbinding beheren middels een app. Hierdoor zou je de auto met je smartphone kunnen besturen, zoals het openmaken van de deuren, het starten van de motor van het bedienen van de ramen.

via

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's