Placeholder

De netbook (een kleine laptop) is dit afgelopen jaar zeer populair geweest. Google is van plan om het Android besturingssysteem, welke momenteel alleen gebruikt wordt voor mobiele telefoons, ook te gaan toepassen op netbooks. Aldus Venturebeat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het online magazine Venturebeat is al bezig geweest om Android te laten draaien op een Netbook (namelijk de Asus EEEpc 701). En met succes. Bij Venturebeat kregen ze het idee om dit te doen door een bericht dat geplaatst was op de Android Porting Google Group. Hier claimde Google ontwikkelaar Dima Zavin dat hij Android succesvol geport had naar een Asus EEEpc 701.

Bij Venturebeat hebben ze het een en ander onderzocht en kwamen ze tot de conclusie dat Google van plan is om Android ook te gebruiken voor Netbooks om de volgende twee redenen:

  1. In de code van Android wordt het gebruik geschikt gemaakt voor twee soorten apparaten, namelijk telefoons en’Mobile Internet Devices (MID)’. Een netbook is een zogenaamde MID.
  2. Ondanks dat de mobiele telefoons waar Android nu op draait gebruik maken van AMR chip is het ook mogelijk om Android te gebruiken met een Intel chip (waarop de meeste netbooks draaien).

De kans dat Android zijn weg gaat vinden naar de Netbooks is dus groot. Maar wanneer en hoe dit gaat gebeuren is nog de vraag.

Bron.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.