Android op een netbook: lastiger te realiseren dan gedacht

Redactie
8 mei 2009, 13:47
2 min leestijd
Android op een netbook: lastiger te realiseren dan gedacht
android netbook

Er wordt al een tijdje gepraat over Android-netbooks van diverse fabrikanten. Maar wat moeten we ons daar nu bij voorstellen? Kan Android, dat ontwikkeld is voor de mobiele telefoon, zomaar worden gebruikt op een netbook? De deskundigen die Macworld interviewde, denken van niet.

HP heeft toegegeven dat ze aan het testen zijn met een Android-netbook, ASUS heeft ook bevestigd dat ze bezig zijn, HTC is voor T-Mobile bezig met een netbook en eerder deze week werd bekend dat Dell een Android-netbook laat maken. Dat bleek uit een uitgelekt persbericht van Bsquare, dat sindsdien offline is gehaald. Dell wilde niet reageren en betitelde het uitgelekte nieuws als pure speculatie. Wat kunnen we verwachten als deze fabrikanten met een netbook komen? Android is een Linux-gebaseerd besturingssysteem, met wat middleware, een verzameling basisapplicaties en een toolkit waarmee ontwikkelaars extra applicaties kunnen toevoegen. Voor fabrikanten is het besturingssysteem aantrekkelijk, want ze hoeven geen licentiekosten te betalen en kunnen het OS naar eigen wens aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

Macworld vroeg een aantal deskundigen wat ze ervan vinden. Analist Roger Kay van Endpoint Technologies Associates vindt dat Android erg geschikt is om software via internet te kopen. Android krijgt dan een online winkel, net zoals Apple’s App Store. Hij vraagt zich wel af, of Android al klaar is voor netbooks omdat het in eerste instantie voor mobiele telefoons is ontwikkeld. Avi Greengart, research director bij Current Analysis, denkt dat een netbook op dit moment geen succes wordt: “If an Android netbook were launched today, it would be a nonstarter.” Android moet eerst z’n succes maar eens bewijzen op de telefoon en pas daarna op een ander apparaat. Ronnie Schwartz, medeoprichter en CTO van IntuApps, denkt dat Android en de netbooks zelf beter op elkaar moeten worden afgestemd. Daarvoor is mogelijk een redesign nodig. Applicaties die voor Android zijn ontwikkeld, zijn aangepast voor een klein touchscreen. Netbooks hebben een veel groter scherm, dat niet aanraakgevoelig is.

Via: Macworld

Categorie: Overige devices
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's