Android netbooks van ASUS en REDFLY

Redactie
7 januari 2009, 17:25
1 min leestijd
Android netbooks van ASUS en REDFLY
CELIO REDFLY

Twee interessante nieuwtjes over netbooks vandaag. Om te beginnen ASUS: CEO Johnny Shih zou hebben bevestigd dat het bedrijf erover denkt om een Android-gebaseerde Eee PC te ontwikkelen. ASUS is van plan om een simpel apparaat te maken, dat je op zak kunt steken, waarmee je mp3’s kunt afspelen, gps-diensten kunt gebruiken en die ook pda- en mobiele tv-functies biedt. Als ASUS toch bezig is met Android kunnen ze ook meteen een Android-telefoon maken, toch? REDFLY (zie foto) is een heel ander verhaal: de fabrikant van deze mini-laptop gaat er vanuit dat je altijd je telefoon op zak hebt. Een netbook hoeft daarom niet zoveel extra functionaliteit te bevatten. De REDFLY beschikt dan ook niet over een processor, besturingssysteem of opslagruimte.

REDFLY-fabrikant CELIO gaat er vanuit, dat als je telefoon al alle functionaliteit heeft, het geen zin heeft om dat op een netbook nog eens te dupliceren. Daardoor ontstaan namelijk weer nieuwe kopzorgen, zoals de noodzaak om informatie te synchroniseren. Je kunt je smartphone via Bluetooth verbinden met het REDFLY-notebook en alle informatie is direct op het scherm te zien.

Lees verder na de advertentie.

Natuurlijk is er alweer iemand geweest, die dat met de T-Mobile G1 heeft geprobeerd. De video hieronder is niet meer dan een ‘proof of concept’ maar het is gemakkelijk voor te stellen dat dit in realiteit zou kunnen werken.

Via: Jkontherun

Categorie: Overige devices
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's