Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze naam heeft Google intern voor Android N gekozen

Gijs Ettes
15 maart 2016, 14:25
2 min leestijd
Deze naam heeft Google intern voor Android N gekozen

Waar de `N` in de naam van de nieuwe Android-versie precies voor staat, komen we waarschijnlijk pas in mei te weten. Intern zou Google de update Android New York Cheesecake noemen.

Lees verder na de advertentie.

Android New York Cheesecake

Traditiegetrouw vernoemt Google nieuwe Android-versies naar zoetigheden. Zo kregen Android 4.4, 5.0 en 6.0 respectievelijk de namen KitKat, Lollipop en Marshmallow mee. De definitieve naam van Android N is nog niet bekend, al spreken veel geruchten over Nougat en Nutella.

android new york cheesecake

Intern zou Google de nieuwe Android-versie New York Cheesecake noemen, zo meldt Android Police. De kans is echter groot dat deze nog gaat veranderen, aangezien KitKat (Key Lime Pie), Lollipop (Lemon Merengue Pie) en Marshmallow (Macadamia Nut Cookie) aanvankelijk ook anders heetten.  Bovendien rolt Android New York Cheesecake nou niet bepaald lekker over de tong, waardoor het aannemelijk lijkt dat Android N vóór release  een naamsverandering krijgt.

Welke naam hoop jij dat Android N  uiteindelijk  krijgt? Laat het weten in de comments.

Dit is nieuw in Android N

Vorige week stelde Google vrij verrassend de Developers Preview van Android N beschikbaar.  Heb je een Nexus-toestel en wil je de update uitproberen, dan kun je je inschrijven voor het bètaprogramma van Google. Zo kun je alvast aan de slag met de nieuwe feature  en ontvang je regelmatig  over-the-air updates. Ontwikkelaars kunnen de Developer Preview handmatig downloaden en installeren. In dit artikel lees je hoe dat moet.

Een belangrijke nieuwe feature van Android N is de splitscreenmodus, waarmee je twee apps naast elkaar kunt draaien. Om het scherm in tweeën te verdelen swipe je van boven naar onder. De grootte van de apps wordt vervolgens aangepast aan de hoeveelheid ruimte die ze op het scherm krijgen. Op tablets zie dat er zo uit:

android new york cheesecake

Ook nieuw in Android N is de picture-in-picture-modus. Deze functie laat je de video  die je aan het kijken bent  verkleinen en verplaatsten, zodat je tegelijkertijd een andere app kunt opstarten. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een video te bekijken terwijl je je e-mail checkt. Lees verder: Dit zijn de 7 belangrijkste vernieuwingen in Android N.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu