Het Android nieuwsoverzicht van week 9 – 2014

Gijs Ettes
1 maart 2014, 12:25
4 min leestijd
Het Android nieuwsoverzicht van week 9 – 2014
Android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er wekelijks het Android nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

De afgelopen week stond natuurlijk vooral in het teken van het Mobile World Congress. Op de grootste technologiebeurs in Barcelona werden onder andere de Samsung Galaxy S5 en de Sony Xperia Z2 onthuld, maar ook minder high-end toestellen als de Xperia M2, Nokia X en de Huawei G6. Lees verder voor het belangrijkste Android nieuws van week 9!

De Galaxy S5 is hier en wij hebben ‘m getest!

Galaxy S5 Android nieuws

Na maanden van geruchten, was het afgelopen dinsdag eindelijk zover: de presentatie van het nieuwe toptoestel van Samsung, de Galaxy S5. En die onthulling werd groots aangepakt: duizenden journalisten en media van over de hele wereld werden ontvangen in het Centre Convencions International Barcelona. Enkele drankjes, hapjes en een muziekvoorstelling later was het dan eindelijk de beurt aan de topmannen van Samsung, waaronder CEO J.K. Shin, om de S5 uit de doeken te doen.

Naar eigen zeggen heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant geluisterd naar wat consumenten het belangrijkste vinden en deze feedback gebruikt in de ontwikkeling van de Galaxy S5. Samsung heeft extra aandacht besteed aan het design van de S5, alsmede de camera, connectiviteit (4G), het gebruik ervan als activiteitentracker en duurzaamheid. Zodoende is de S5 geen revolutie, maar eerder een evolutie vergeleken met de Galaxy S4. De smartphone beschikt niet over een QHD-scherm, heeft een behuizing van plastic in plaats van metaal en een vingerafdrukscanner, waar sommigen misschien hoopten op een irisscanner. Direct na de presentatie konden we een gevoel van teleurstelling dan ook moeilijk onderdrukken. Kwam daar verandering in tijdens onze hands-on-sessie? Lees er alles over in onze uitgebreide Galaxy S5 preview!

Sony Xperia Z2 preview: vlaggenschip met beter scherm en 4K-ondersteuning

Xperia Z2 preview

Vanochtend kondigde Sony eindelijk officieel de Xperia Z2 aan, de opvolger van het vlaggenschip uit 2013. De Z2 is voorzien van betere specificaties, de nieuwste versie van Android 4.4 (KitKat) een beter display en 4K-ondersteuning. Het toestel is qua design een evolutie vergeleken met zijn voorganger, maar alle wijzigingen zijn op het eerste gezicht erg wenselijk. In de Sony Xperia Z2 preview werpen we een eerste blik op het ietwat aangepaste design van het toestel en lichten we alle nieuwe features uit. Lees snel verder!

Google komt met Google Now Launcher: stock Android nóg belangrijker

Google Now Launcher

Na maanden van geruchten heeft Google toch eindelijk de Google Now Launcher gelanceerd. De app brengt de Nexus 5 interface – het homescreen, de app-drawer en mogelijk ook het notificatiecentrum – naar andere toestellen. Vooralsnog worden alleen de Nexus- en Google Play-toestellen door de app ondersteund, maar het is zeer aannemelijk dat Google zijn Google Now Launcher ook voor andere toestellen beschikbaar gaat maken. Zo wordt stock Android toch een stuk belangrijker voor zowel Google als Android, en hebben anderen binnenkort mogelijk de optie om hun toestel ook van deze interface te voorzien.

Hands-on Nokia XL, X en X+: spotgoedkope smartphones met een vleugje Android

Nokia XL X+

Nokia heeft op het Mobile World Congress de Nokia X, X+ en L onthuld. De smartphones, die respectievelijk 109 euro, 99 euro en 89 euro kosten, draaien op een aangepaste versie van Android. Hier overheen heeft Nokia een eigen skin gelegd (Nokia OS X) die lijkt op een mix tussen Windows Phone en het besturingssysteem waarop de goedkope Asha-telefoons draaien. Dat betekent grote vierkante tegels voor applicaties en Fastlane, een tijdslijn die uiteenlopende gebeurtenissen (updates, nieuws, berichten) chronologisch weergeeft. Dat werkt goed, maar is als verstokte Android-gebruiker behoorlijk wennen. Lees meer in onze preview van de Nokia XL, X en X+!

Overig Android nieuws in week 9 – 2014

Wat gebeurde er nog meer in de negende week van 2014? Check het belangrijkste overige Android nieuws hieronder.

Het Android nieuwsoverzicht van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu