Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android weekoverzicht #1 2015: Galaxy Alpha stopt en Lollipop voor OnePlus One

Wouter Nijsen
3 januari 2015, 12:00
3 min leestijd
Android weekoverzicht #1 2015: Galaxy Alpha stopt en Lollipop voor OnePlus One

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung gaat stoppen met Galaxy Alpha’

Galaxy Alpha review

Samsung gaat stoppen met de productie en verkoop van de Galaxy Alpha. Het toestel zou vervangen worden door de Galaxy A5, die deel uitmaakt van de premium metalen smartphone-lijn. Samsung smeet met geld voor de marketing rondom Galaxy Alpha. Zo vroeg het model Doutzen Kroes om het gezicht te worden van de telefoon, die specifiek op jongeren is gericht. De Galaxy Alpha was Samsungs eerste smartphone met een metalen frame, en daarmee excelleerde de smartphone binnen de Galaxy-lijn van de Zuid-Koreaanse fabrikant. De Galaxy Alpha productie zou binnenkort door Samsung worden gestopt, als de materialen op zijn. Het toestel wordt tegen een vrij hoge prijs verkocht en Samsung zou in 2015 de goedkopere A-lijn aan de man willen brengen. Deze A-lijn is ook voorzien van het metalen design, alleen beschikken de smartphones over midrange-specificaties.

`Amerikanen tevredener met hun Samsung-smartphone dan iPhone`

samsung logo

Amerikaanse consumenten zijn tevredener met hun Samsung-smartphone dan hun iPhone, zo blijkt uit een onderzoek over de tevredenheid van consumenten in de Verenigde Staten. Het onderzoek is uitgevoerd door de e American Consumer Satisfaction Index (ACSI), een gerenommeerde instelling die vaker resultaten van soortgelijke onderzoeken publiceert. Consumenten waren in 2014 positiever over Samsung, terwijl de tevredenheid over Apple een beetje zakte. Smartphones van Apple haalden volgens ACSI een score van 79, terwijl dit aantal in 2013 nog 83 was. Samsung behaalt dit jaar een score van 81. Dit ligt vijf en tien punten hoger dan in respectievelijk 2013 en 2012.

Veel meer mobiel internetverkeer tijdens oud en nieuw dit jaar

dataverkeer oud en nieuw

Er werd tijdens de jaarwisseling dit jaar veel meer gebruik gemaakt van mobiel internet. Vodafone heeft namelijk ten opzichte van vorig jaar een stijging van 55 procent gemeten. Volgens de provider werd er vooral een beroep gedaan op 4G: het gebruik hiervan was vier keer groter in vergelijking met vorig jaar. Internet was bij Vodafoneklanten behoorlijk populair. Ook werd er nog steeds veel gebeld: 7 miljoen keer, maar dat is een daling van 3,6 procent. Daarnaast werden er minder sms`jes verstuurd: 15 miljoen, wat neerkomt op een daling van 30 procent. Er werd in Amsterdam het meest gebeld (met name op de Dam), in Rotterdam werd de meeste data verbruikt. Ook KPN meldt dat er meer mobiel dataverkeer was rond de jaarwisseling. Volgens de provider werd er drie keer meer verbruikt dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Bij T-Mobile werd tussen twaalf en twee vannacht 182 procent meer data verstuurd dan normaal op een woensdagnacht.

`Huawei verkocht 75 miljoen smartphones in 2014“²

huawei

De Chinese smartphonemaker Huawei verkocht in 2014 maar liefst 75 miljoen smartphones. Een flinke stijging ten opzichte van 2013, maar de doelstelling van 80 miljoen werd niet gehaald. Huawei verkocht in 2013 zo`n 52 miljoen smartphones. Voor 2014 hoopte het bedrijf een groei van 54 procent te kunnen bewerkstelligen, maar dat is niet gelukt. Het Chinese bedrijf verkocht volgens een intern memo, dat in handen is van Reuters, zo`n 75 miljoen Huawei smartphones, minder dan de beoogde 80 miljoen stuks. In 2014 kwam Huawei echter wel dichter bij het doel dan in 2013. Het bedrijf verkocht toen 52 miljoen telefoons, maar het streven was toen 60 miljoen. Daarnaast verkocht Huawei 23 miljoen meer smartphones dan in 2013, de omzet groeide met 30 procent tot een bedrag van omgerekend zo`n 9,71 miljard euro.

OnePlus brengt Android Lollipop Alpha uit voor OnePlus One

Android Lollipop Alpha

OnePlus heeft Android Lollipop Alpha, een testversie van Lollipop, uitgebracht voor haar populaire One-telefoon. Op het officiële OnePlus-forum is te lezen dat de Chinese smartphonefabrikant aan de slag is gegaan met Android Lollipop Alpha als antwoord op de recente problemen met CyanogenMod. Zo zou laatstgenoemde de software in een aantal landen niet meer willen onderhouden. Het is echter belangrijk om te weten dat het een versie van Android 5.0 betreft die nog niet af is. Er zijn daarom nog erg veel bugs aanwezig, al is OnePlus wel van plan om deze op te lossen. Wanneer de software klaar is voor het grote publiek, is het mogelijk dat `ie als over-the-air update naar alle gebruikers wordt gestuurd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu