Android nieuws #1: Samsung Galaxy Note 8 en Android vs iOS

Wouter Nijsen
7 januari 2017, 13:42
3 min leestijd
Android nieuws #1: Samsung Galaxy Note 8 en Android vs iOS

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de eerste week van 2017 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Note 8 in de maak, focus op vr’

gear vr smartwatch

Samsung lijkt zich weinig zorgen te maken om reputatieschade. Ondanks de forse problemen met de Galaxy Note 7 zijn er toch gewoon plannen voor een nieuw model, zo claimt Business Korea. Volgens de site ligt de Galaxy Note 8 dit najaar in de winkels. “De Galaxy Note 7 was zeer populair voordat er verhalen opdoken over ontploffende smartphones,” zo citeert de site een anonieme medewerker van het bedrijf. “Bovendien blijft de phabletmarkt doorgroeien, mede dankzij Samsung, waardoor het bedrijf later dit jaar weer een nieuw Note-toestel uitbrengt.” Volgens de bron wordt het toestel onder andere uitgerust met een 4K-scherm, waarmee het de eerste Samsung-smartphone wordt met zo’n hoge schermresolutie.

Overheid praat met Samsung over toepassingen van smartphone ‘automodus’

automodus samsung

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is druk bezig om strengere regels voor smartphones in de auto vorm te geven. In een gesprek met Android Planet laat het ministerie weten dat Samsung en andere telecom- en IT-bedrijven meedenken over deze strengere regels. Het doel is duidelijk: afleiding door sociale media in de auto terugdringen of zelfs helemaal voorkomen. “We zijn in gesprek met telecom- en IT-bedrijven over de toepassing van dergelijke technische mogelijkheden”. Verschillende marktpartijen zouden inmiddels al bezig zijn met het ontwikkelen van toepassingen. Dat is nodig, omdat deze initiatieven juist vanuit de bedrijven zelf moeten komen. De grote vraag is namelijk nog steeds hoe zo’n automodus voor een smartphone precies moet gaan werken. In theorie zou je deze modus automatisch kunnen activeren als er een bepaalde snelheid wordt behaald, of als iemand zijn of haar navigatie aanzet.

Android vs iOS: zo bevalt drie weken met een iPhone

android vs ios

Een besturingssysteem leer je pas echt kennen als je er langere tijd dagelijks mee aan de slag gaat. Daarom heb ik drie weken lang mijn Android-toestel omgeruild voor een iPhone om te zien hoe dat bevalt. Dat biedt tevens een goed moment om de nieuwste versies van de besturingssystemen van Google en Android naast elkaar te leggen: Android 7.0 (Nougat) en iOS 10. Welk systeem doet wat beter? Kan Android nog wat van iOS leren? Erwin zocht het uit en in het Android vs iOS-artikel lees je zijn bevindingen.

‘Samsung Galaxy S8 verandert in pc met Desktop Experience’

stemassistent bixby

De Galaxy S8 wordt voorzien van een zogenaamde Desktop Experience. Als we het gerucht mogen geloven, kun je de Galaxy S8 met een speciale kabel aansluiten op een externe monitor. Vervolgens wordt er een speciale versie van Android geopend die op je smartphone loopt, maar op het scherm getoond wordt. Centraal staat de mogelijkheid om te multitasken: je kunt meerdere apps tegelijkertijd in beeld hebben in losse vensters. Zo kun je, net als op een echte desktop, browsen terwijl je een video kijkt of foto’s versturen als je WhatsApp checkt. Gebruikers kunnen bovendien een toetsenbord en een muis aansluiten op de Galaxy S8, vermoedelijk via bluetooth.

LG: ‘G6 onthulling zeer binnenkort, modulair design geschrapt’

LG G5 review

De modulaire behuizing van de LG G5 was geen groot succes, zo geeft een topman van het bedrijf toe tegenover de Wall Street Journal. Gebruikers konden het toestel met losse modules van nieuwe functies voorzien, zoals cameraknoppen of een grotere accu. Met de LG G6 ligt de focus op een toegankelijk en aantrekkelijk design, maar niet op aanpasbaarheid. Het bedrijf zegt daarnaast dat de aankondiging van de G6 ‘in de zeer nabije toekomst’ plaatsvindt. Hoewel sommige bronnen claimen dat de aankondiging gepland staat voor het Mobile World Congress, eind februari in Barcelona, zouden ook andere data tot de mogelijkheden behoren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu