De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #1: Android cpu-lekken en geen LG G7 in 2018

Wouter Nijsen
6 januari 2018, 14:21
3 min leestijd
Android nieuws #1: Android cpu-lekken en geen LG G7 in 2018

Ook in 2018 houdt Android Planet je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Android-smartphones getroffen door cpu-lekken Meltdown en Spectre

Android onveilig

Vrijwel alle processors die de afgelopen twintig jaar zijn gemaakt, beschikken over twee grote ontwerpfouten, zo melden beveiligingsonderzoekers. Die fouten zorgen ervoor dat kwaadwillenden relatief makkelijk kunnen inbreken op elke smartphone, tablet, computer of laptop met een getroffen chip. Eén van de twee bugs blijkt ook Android te treffen, zo geeft Google toe. Een van de lekken is de Meltdown-bug. Door een ontwerpfout in het ontwerp van chips, kunnen kwaadwillenden ogenschijnlijk ‘veilige’ applicaties aanvallen en delen daarvan overnemen. Zo is het in theorie mogelijk om mee te kijken met vrijwel alle apps op een smartphone.

→ Lees verder over het cpu-lek in Android

‘Dit is waarom er geen LG G7 verschijnt dit jaar’

LG G7 onthulling

Er verschijnt geen LG G7. Het Koreaanse Digital Daily zegt van insiders te hebben vernomen dat LG zijn vlaggenschepenserie schrapt. In plaats daarvan introduceert het bedrijf begin dit jaar een nieuwe reeks die beter moet kunnen concurreren met toestellen als de Samsung Galaxy S9. De beslissing komt niet als een hele grote verrassing. Toestellen in de LG G-reeks zijn de afgelopen jaren zoveel commerciële als kritische teleurstellingen. In 2016 lanceerde het bedrijf de LG G5 met veel bombarie als één van de eerste modulaire smartphones. De verkopen vielen echter zo zwaar tegen dat LG nooit nieuwe modules voor het toestel uitbracht.

→ Lees verder over waarom er geen LG G7 release komt

Vooruitblik: onze 7 voorspellingen voor Android-smartphones in 2018

Android-smartphones 2018

De mobiele markt kan razendsnel veranderen. Dat hebben we afgelopen jaar wel gemerkt, met de plotselinge comeback van Nokia en de gedeeltelijke overname van HTC door Google. Maar ook op technologisch gebied is er in 2017 veel veranderd: irisscanners, randloze smartphones en meer maakten hun entree. Hoewel het daarom moeilijk is om te voorspellen wat het komend jaar brengt, doen we toch een poging. Hieronder vind je onze voorspellingen voor Android-smartphones in 2018.

→ Lees verder in onze vooruitblik op Android-smartphones in 2018

Dit moet je weten over de 2018-versie van de Nokia 6

nokia 6 2018 officieel

De Nokia 6 (2018) is de opvolger van de originele Nokia 6. De telefoon beschikt over iets krachtigere hardware en een fraaier design dan zijn voorganger. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 630-chip met een octacore-processor, die wordt bijgestaan door 4GB RAM en 32/64GB aan opslagruimte. Het design van de tweede generatie Nokia 6 lijkt op dat van veel andere Nokia-telefoons, met een aantal subtiele aanpassingen. Zo heeft het 5,5 inch-scherm (1920 bij 1080 pixels) iets dunnere randen aan de zijkanten, en is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. Bij de eerste Nokia 6 zat de scanner nog onder het scherm.

→ Lees verder over de Nokia 8 (2018)

Samsung MTP-lek ontdekt: oudere toestellen mogelijk onbeschermd

Samsung MTP-lek

Met niet meer dan een usb-kabel konden kwaadwillenden alle bestanden op je Samsung-smartphone inzien, zo ontdekte beveiligingsonderzoek Salvatore Mesoraca. De naam verwijst naar het ‘media transfer protocol’, of MTP. Sluit je je smartphone via usb aan op je computer, dan krijg je de optie om via MTP bestanden over te zetten. Mesoraca ontdekte echter dat die bestanden ook op vergrendelde smartphones overgezet konden worden. Daarvoor moet een hacker wel eerst een klein script uitvoeren om bestanden inzichtbaar te maken. Dat is echter vrij simpel gedaan. Mesoraca heeft het script inmiddels gedeeld via Github. Samsung zelf heeft nog niet gereageerd op het lek.

→ Lees verder over het Samsung MTP-lek

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu