De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #1: Samsung Galaxy S10-afbeelding en Motorola Moto G7

Wouter Nijsen
5 januari 2019, 18:27
3 min leestijd
Android nieuws #1: Samsung Galaxy S10-afbeelding en Motorola Moto G7

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Eerste afbeelding van Samsung Galaxy S10 verschijnt online’

Samsung Galaxy S10

De bekende telecominsider Evan Blass heeft een eerste, vage foto van het toestel gedeeld. Vrijwel alles op de afbeelding is vaag in beeld gebracht, maar we krijgen wel de vorm van de Galaxy S10 te zien. Zo valt op dat het scherm vrijwel de hele voorkant vult. Slechts rechtsboven zit een klein gaatje voor de selfiecamera, en de rand aan de onderkant is iets dikker dan die boven het display. Volgens geruchten wordt de Galaxy S10 op 20 februari onthuld, waarna de smartphone vanaf 8 maart verkrijgbaar is.

→ Lees verder over de gelekte Samsung Galaxy S10-afbeelding

Kwetsbaarheid in Chromecast laat anderen op afstand video’s afspelen

chromecast 2018 review

Enkele duizenden gebruikers zijn inmiddels getroffen door de kwetsbaarheid. Enthousiaste fans van de YouTuber PewDiePie hebben de televisies van willekeurige gebruikers gekaapt om daar een videoboodschap op te tonen. Die waarschuwt de gebruikers dat hun Chromecast gekaapt is, en ze zich moeten abonneren op het YouTube-kanaal van PewDiePie. Met de kwetsbaarheid worden niet alleen Chromecasts gekaapt, maar ook smart televisies met Google Cast-technologie ingebouwd. De hackers gebruiken het Universal Plug and Play-protocol (‘UPnP’) om in te breken. Dat staat standaard ingeschakeld op veel (vooral oudere) routers en wordt gebruikt om allerlei internetapparaten makkelijker aan elkaar te koppelen.

→ Lees verder over de Chromecast-kwetsbaarheid

‘Gelekt hoesje laten design Motorola Moto G7 zien’

moto g7 hoesje

Er is een hoesje voor de Moto G7 opgedoken, die laat zien hoe het aanstaande budgettoestel eruit komt te zien. De afbeeldingen, die zijn verschenen bij webwinkel AliExpress, bevestigen eerdere geruchten en laten een voorkantvullend scherm met een druppel-achtige notch zien. De randen rondom het display lijken wat dunner, al is aan de onderkant wel een flinke bezel aanwezig. In tegenstelling tot bij de Motorola Moto G6 en Moto G6 Plus zit daar niet de vingerafdrukscanner; die is naar de achterkant verplaatst.

→ Lees verder over het design van de Motorola Moto G7

‘Gezichtsherkenning Android-smartphones vaak te omzeilen met foto’

oneplus 6-accu

Onder andere op de Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy A8 en Sony Xperia XZ3 kan gezichtsherkenning omzeild worden met een foto, claimt de Consumentenbond. De organisatie keek naar meer dan honderd verschillende Android-smartphones, waarvan uiteindelijk iets minder dan de helft makkelijk omzeilbaar was. Op de lijst staan vooral goedkopere smartphones als de Huawei P20 Lite, Xiaomi Mi A2 en Nokia 3.1. Die toestellen gebruiken vaak alleen de selfiecamera om een platte scan van je gezicht te vergelijken met het live beeld. Toch blijken ook duurdere smartphones – zoals de P20 Pro en Sony’s toptoestellen – onvoldoende bescherming te bieden.

→ Lees verder over de onveilige gezichtsherkenning van Android-telefoons

Weer-app op Alcatel-smartphones stuurt gebruikersdata door naar China

Alcatel weer-app Android

De ‘Weather Forecast’-app die op verschillende Alcatel-smartphones staat, blijkt een ongezonde hoeveelheid gebruikersdata te verzamelen. Zo wordt onder andere je e-mailadres doorgestuurd naar China. Nadat gebruikers de app openen, houdt ‘ie op de achtergrond allerlei gebruikersdata bij. Hoewel het om een relatief simpele weer-app gaat, worden onder andere locatiedata, e-mailadressen en het identificatienummer van jouw smartphone verzameld. De verzamelde data wordt vervolgens doorgestuurd naar China, zo meldt The Wall Street Journal. De zakenkrant baseert zich op de bevindingen van een Brits beveiligingsbureau.

→ Lees verder over de weer-app van Alcatel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10 Plus
Samsung Galaxy S10 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu