De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #10: Android N en Galaxy S7 (Edge) review

Redactie
12 maart 2016, 13:22
3 min leestijd
Android nieuws #10: Android N en Galaxy S7 (Edge) review

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google maakt previewversie Android N beschikbaar, zo download je ‘m

android n

Het is eindelijk tijd om zelf aan de slag te gaan met Android N, de nieuwste versie van het besturingssysteem. De eerste previewversie is officieel door Google beschikbaar gemaakt. Om de previewversie en latere updates over-the-air te krijgen, kun je jezelf inschrijven voor het Android bètaprogramma. Ook niet-ontwikkelaars kunnen hierdoor met de nieuwe Android-versie aan de slag. Android N brengt diverse vernieuwingen met zich mee.  Zo is er  onder meer een splitscreenmodus toegevoegd, waarmee je twee apps naast elkaar op het scherm kunt laten draaien. Daarnaast is energiebesparende modus Doze verbeterd, waardoor je accu nog langer meegaat. Ook zijn de notificaties flink aangepast.

7 interessante vernieuwingen in Android N

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge review: koningen in Android-land

galaxy s7 s7 edge

Hoewel Samsung in het laatste kwartaal van 2015 meer toestellen verscheepte, heeft het bedrijf het moeilijk op de smartphonemarkt. De tijd dat met een vlaggenschip (Galaxy S3) recordwinsten werden behaald, liggen alweer tijden achter ons en Samsung verwacht een moeilijk 2016, voornamelijk vanwege een tegenvallende vraag naar zijn toestellen. De Galaxy S7 en S7 Edge borduren voort op de basis die met de Galaxy S6 (Edge) is gelegd, maar voeren enkele grote en kleinere verbeteringen door die het verschil maken. Of het ook genoeg is om de tegenvallende verkoopcijfers van Samsung een halt toe te roepen, lees je in onze uitgebreide Galaxy S7 (Edge) review.

Gerucht: HTC maakt komende drie jaar Nexus-toestellen

htc one a9 review 3

HTC heeft volgens MyDrivers een deal met Google gesloten om de komende drie jaar Nexus-toestellen te maken. Dit jaar zouden al de eerste Nexus-telefoons van de Taiwanese fabrikant worden uitgebracht. Of HTC zich puur gaat richten op Nexus-smartphones of ook tablets gaat ontwikkelen, is onduidelijk. Mogelijk neemt een andere fabrikant die voor zijn rekening, al is het ook mogelijk dat Google überhaupt geen Nexus-tablets meer wil uitbrengen. Het bericht komt overeen met eerdere geruchten dat HTC mogelijk dit najaar twee Nexus-telefoons van 5 en 5,5 inch introduceert.

Lite-versie Facebook heeft 100 miljoen actieve gebruikers

Facebook

Facebook Lite is enorm populair. De app heeft in amper 9 maanden tijd 100 miljoen actieve gebruikers aan zich weten te binden. Een knappe prestatie, al is het succes vooral te danken aan de landen waar nog geen snelle internetverbinding beschikbaar is. Facebook Lite is een versimpelde versie van de reguliere app die enorm klein en licht is. Op sommige fronten werkt Lite beter dan de normale Facebook-app, omdat hij efficiënter werkt, ontwikkeld is voor 2G-netwerken en minder data verbruikt. Doordat de applicatie nog geen 1MB groot is en amper cachegeheugen opslaat, kunnen ook oudere toestellen de app vloeiend draaien.

Consumentenbond verliest kort geding om updatebeleid Samsung

midrange smartphones

De Consumentenbond heeft het kort geding dat het recentelijk tegen Samsung aanspande verloren. De bond sleepte de fabrikant voor de rechter om hun onduidelijke updatebeleid. De Consumentenbond wilde dat Samsung Android-toestellen tot twee jaar na aankoop zou blijven ondersteunen met software-updates, maar aan die eis hoeft de Zuid-Koreaanse fabrikant niet te voldoen. De rechter oordeelde dat de financiële gevolgen voor Samsung enorm zouden zijn en dat het bedrijf zelf prioriteiten moet kunnen stellen bij het uitbrengen van updates. Bovendien is Samsung volgens de rechter grotendeels van Google afhankelijk voor updates. Of de Consumentenbond in hoger beroep gaat, is niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu